Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Museu Olímpic de Barcelona servirà de model per a construir el de Qatar

L’Ajuntament de Barcelona i el govern de Qatar acaben de ratificar un acord de col·laboració per a realitzar el projecte de nou Museu Olímpic de l’emirat. El passat 31 de març l’empresa municipal Barcelona de Serveis Municipals S.A. (B:SM) i l’estat qatarí van signar per impulsar aquest equipament, que s’ubicarà a l’Estadi Khalifa de Doha, la capital d’aquest emirat. A la signatura del contracte van assistir l’expresident del Comitè Olímpic Internacional, Juan Antonio Samaranch, Ignasi Cardelús, delegat de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, i el director de Desenvolupament Corporatiu de B:SM, Ferran Ferrer Viana, per part de representació catalana.

Redacció
Redacció 05/05/2008

Seguint el model del Museu Olímpic i de l’Esport de Barcelona, integrat també en l’entorn de l’Estadi Olímpic de Montjuïc, l’Estat de Qatar ha encarregat a B:SM tant el projecte arquitectònic com també dels continguts museístics. L’objectiu és aconseguir un equipament modern i interactiu que ofereixi una àmplia visió de l’esport, des del punt de vista històric, ètic, lúdic i educatiu.

El contracte és basa en una unió temporal d’empreses entre B:SM, l’empresa SONO i l’arquitecte Joan Sibina, les tres parts que també es van encarregar del Museu Olímpic de Barcelona. Segons el disseny aprovat, el projecte museogràfic de Qatar, serà el més gran del món dedicat íntegrament a l’esport i es desenvoluparà en una superfície total de 9.000 metres quadrats repartits en quatre àrees diferenciades: exhibició, interactiva, auditori, botiga i jocs interactius, i també hi haurà serveis.

B:SM coordinarà i supervisarà les diferents fases del projecte arquitectònic i museogràfic, -concebut i dissenyat per l’arquitecte Joan Sibina-, analitzarà les necessitats d’aquest nou equipament i vetllarà per un bon desenvolupament del projecte. A més, també assessorarà tot allò referent als aspectes tècnics i a les produccions audiovisuals, on l’empresa Sono s’encarregarà de la preparació dels dissenys, continguts i aspectes interactius.

La durada d’aquest conveni serà de nou mesos pel que fa al projecte arquitectònic i als treballs de construcció, i de quinze mesos pel què fa al projecte museogràfic i la seva producció.