Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El Museu de la Moto de Bassella reobre les portes amb la intenció de ser “un referent europeu”

El Museu de la Moto de Bassella (Alt Urgell) ha reobert les portes al públic després de gairebé un any de remodelacions en la seva exposició permanent. Segons ha explicat el director del museu, Estanis Soler, la reobertura és un pas endavant per ‘ser una referència important a Europa’. Soler ha elogiat el treball fet pel comissari de l’exposició, Natxo Barral, remarcant que les trenta noves motocicletes que s’han afegit a l’exposició permanent incorporen sis peces molt importants, de les quals destaca una Harley Davidson del 1915.

Redacció 09/02/2008

El Museu de la Moto de Bassella ha obert les portes amb la intenció de superar els gairebé 10.000 visitants anuals. L’incentiu del museu, segons Soler, ‘és seguir sent un referent a l’estat espanyol i obrir-se prestigi a Europa’. La nova mostra disposa de 30 nous models, dels quals en destaquen una Harley Davidson de 1915, una Indian de 1916 i una NSU del 1912. Per altra banda, la planta baixa conserva per segon any consecutiu l’exposició temporal de BMW ‘Una llegenda viva’, que es prorroga un any més sota el títol ‘BMW2, la llegenda continua’, amb la novetat de deu noves incorporacions.

La reobertura ha comptat amb l’assistència d’unes setanta persones convidades, que han pogut visitar per primer cop les noves instal·lacions i la nova exposició permanent. Tal com ha explicat Soler en declaracions a l’ACN, ‘més que una reobertura, ha estat una festa amb amics i col·leccionistes per gaudir de les motos de tots’. El director ha considerat important el canvi del museu ja que ‘fins al moment no s’havia fet mai una remodelació capital com aquesta’. Soler ha explicat que la nova exposició s’ha volgut fer més explicativa amb la incorporació de nous panells amb text i fotografies cedides per diferents col·leccionistes.

La inauguració ha comptat amb la presència del delegat d’Esports de la Diputació de Lleida, Camil Gómez, el vicepresident del Patronat de Turisme de Lleida, Josep Cosconera, el representant de BMW Ibèrica, Rafael Bustos, i de l’alcalde de Bassella, Xavier Esteve.