Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El model Podemos s’esberla abans de tocar poder. Monedero plega !

La pau dins el nou Lerrouxisme ha durat poc, el secretari de Programa de Podem, Juan Carlos Monedero, en una entrevista a Radiocable  ha criticat la “partitocràcia” de Podemos a la que ha demanat que retorni “als seus orígens”. Monedero, ha anat perdent protagonisme a Podem fruit de la polèmica pels cobraments a través d'una empresa interposada per pagar menys impostos, ha admès que se sent “traït” per la política i que es planteja sortir de la primera línia. També ha criticat els que viuen permanentment “sota el focus” i ha assegurat que li agrada més l'escriptor “Galeano que joc de Trons”, la sèrie que el líder de Podem, Pablo Iglesias, va regalar al Rei Felip VI.

Redacció
Redacció 30/04/2015

La política és un mercat de cobdiciosos

Segons informa l’ACN, Monedero ha criticat  que “A la política hi ha els que vivim les necessitats dels ciutadans” i els que la viuen “sota els focus” i, de manera més pràctica, “busquen un càrrec i opten per una cadira i les eleccions”,  i ha afirmat que “la política concreta té regles i companyies que vol lluny d'ell” perquè “hi falta la compassió i és un mercat de cobdiciosos”.

Traït

El fins ara número tres de Podemos, assegura que se sent “traït” per la concepció de la política, malgrat que Podem és el partit “més decent”. “Els partits que tenen com a objectiu principal el poder comencen a ser ostatges del pitjor de l'Estat, que és la seva condició representativa”, ha afirmat Monedero.

Podemos “també ha caigut”

Segons ha afirmat, Podemos “també ha caigut” en aquesta espiral perquè “deixa de tenir temps per reunir-se amb un petit cercle perquè és més important un minut de televisió”. “Estic convençut que Podem ha de deixar de mirar-se a miralls que no són els seus, i per això ens hem de treure les teranyines de les urgències de la partitocràcia”, ha dit.

De menjar tortell de reis amb Carmen Lomana a posar-se al costat dels que fan política a peu de carrer

Amb tot, i davant la “tensió” i el debat entre els dos sectors de Podemos -el que defensa un acostament al centre i els que, com ell, aposten per “l'arrel de les coses”- ha defensat Pablo Iglesias, que “té la virtut de representat el conjunt”. “És molt bo que hi hagi gent que li agradi més reunir-se amb grans banquers i donar la imatge de partits normalitzats i altres que estem més a favor de baixar al carrer”, ha conclòs.