Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Desapareixen més de 4.500 votants del registre de la consulta de Barcelona en Comú sobre l’acord amb el PSC

Què ha passat amb les més de 4.500 persones que han desaparegut del registre de Barcelona en Comú amb dret a votar l’acord del partit amb el PSC? Si el 13 de maig el web oficial de Barcelona en Comú parlava que la proposta haurà de ser validada pel registre del partit en un procés de votació que durarà tres dies, “en el qual podrà votar tot el seu registre, integrat per aproximadament 14.000 persones” , sis dies després el mateix web dóna els resultats de la consulta i assegura que “les persones inscrites al registre d'organització i amb dret a vot són 9.422”. Davant el ball de xifres, que podria variar significativament el resultat de participació -el 27,59 % si es té en compte el registre últim-, cal preguntar-se: S’han donat de baixa més de 4.500 persones del registre de Barcelona en Comú en sis dies? O, s’han falsejat les dades del registre abans o després de la consulta? També hi ha la possibilitat que Barcelona en Comú sigui un desgavell absolut i la tranparència no sigui el seu punt fort.

Redacció
Redacció 20/05/2016

Cinisme en comú

La valoració de Gerardo Pisarello sobre els resultats de la consulta és que “els resultats de la votació mostren una organització viva i exigent, que ha entès la tasca del govern” i Barcelona en Comú ha valorat “molt positivament la participació dels simpatitzants i activistes, que supera en escreix la participació en altres processos consultius posats en marxa en el darrer any, fet que demostra l'interès de la ciutadania inscrita al registre de Barcelona En Comú per la política de pactes de l'organització”.

Els resultats de la consulta

Segons Barcelona en Comú l’acord de govern entre Barcelona En Comú i el PSC ha estat validat per les bases de l'organització amb una participació del 27,59 % (2.599 vots), el sí ha obtingut 1.625 vots, el no 853 vots i un 121 vots en blanc.