Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El ministre de defensa no vol cedir La Caserna del Bruc perquè ‘encara és operativa per a l’exèrcit’

El ministre de Defensa en funcions, Pedro Morenés, que aquest dimecres ha visitat la caserna del Bruc de Barcelona, ha descartat la seva cessió a la ciutat de Barcelona mentre “tingui una utilitat operativa tant evident”. Tot i que és una demanda que diferents alcaldes de la capital catalana i líders polítics han formulat en múltiples ocasions els últims anys, l'últim d'ells el candidat de CDC a les eleccions generals, Francesc Homs, el passat mes de març, el ministre ha assenyalat que els problemes de finançament de les forces armades fan inviable cedir una unitat militar operativa com la caserna del Bruc.

Redacció
Redacció 01/06/2016

El ministre de Defensa en funcions  ha explicat que “hem de prioritzar la inversió en la formació de la nostra gent que defensa Espanya a les operacions exteriors”, ha puntualitzat. Sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra durant els aldarulls al barri de Gràcia de la setmana passada, Morenés ha assenyalat que no li correspon a ell fer valoracions, però si que ha destacat la importància de “garantir l'estat de dret”. ” És el garant de la nostra llibertat, pau i democràcia i tot el que no sigui defensar-lo quan cal fer-ho és no complir amb la responsabilitat i les obligacions que tots tenim”, ha reblat.

Justificar allò injustificable

El ministre de Defensa ha tret ferro a la difusió d'imatges dels nens empunyant armes en els actes del Dia de les Forces Armades a Figueres. De fet, Morenés ha destacat que els militars donen la seva vida per defensar la pau i la llibertat i s'ha mostrat favorable que els ciutadans, des de la seva més tendra infància, coneguin la tasca de l'Exèrcit i sàpiguen que la llibertat i la democràcia tenen un preu.