Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Ministre de cultura vol que la cançó d’Eurovisió sigui totalment o parcial en català

El ministre de cultura del Govern d’Andorra, Juli Minoves, s’ha pronunciat sobre dos temes polèmics que estane nvoltant la participació del Principat a Eurovisió. El primer és que enguany s’ha privatitzat la participació i totes les gestions les realitza una discogràfica privada. Això va ser així acceptant que la cançó representativa fos en anglès. I sobre aquest segon tema, Juli Minoves també ha parlat i ha dit que només el preocupa que el tema sigui cantat, totalment o parcialment, en català.

Redacció
Redacció 17/11/2007

El ministre portaveu i de Cultura, Juli Minoves, va fer aquestes declaracions durant la compareixença posterior al consell de ministres.

Va explicar que el que el motiva més a defensar la presència del català es que el certamen té un nombre d’espectadors molt significatiu, la qual cosa el converteix en un lloc molt interessant amb vista a difondre la imatge del país. Cal recordar que el director executiu de l’ens televisiu, Joan Besson, havia manifestat prèviament que confiava que privatitzar la presència a d’Eurovisió ajudarà a promocionar el país turísticament. L’acord que han assolit ATV i una empresa privad us el vam explicar a directe!cat a la següent notícia.

El ministre portaveu va insistir en el fet que ‘és Andorra Televisió qui decideix qui hi va’. L’aspecte que més li interessa, va repetir, és que almenys una part de la cançó sigui interpretada en català. Minoves va treure importància al fet que la intèrpret que representi el Principat no sigui andorrana. En aquest sentit, va indicar que no sempre l’artista que representa un país és nacional, i es va referir a casos com ara el de Suïssa, que en alguna ocasió hi va enviar Céline Dion, quan encara no era una cantant amb tant d’èxit com va assolir posteriorment, i va comentar que ‘hi ha molts casos, és molt habitual’. Pel que fa a altres qüestions, el ministre va assegurar que només disposa de la informació publicada als mitjans.