Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

El ministre d’exteriors espanyol usa una ambaixada per allotjar-se per vacances

Ja hi ha explicació a l'animadversió de l'unionisme a criticar “les ambaixades” que la diplomàcia catalana està obrint a l'estranger, les delegacions del Govern. I és perquè a Espanya se'n fa un mal ús. L'exemple és el del ministre espanyol d'afers exteriors Alfonso Dastís, que ha viatjat amb tota la família a l'Equador i s'han allotjat a l'ambaixada espanyola al país sud-americà sense pagar ni un euro.

Redacció
Redacció 14/08/2017
Alfonso Dastís i la seva família només haurien sufragat els bitllets d'avió, la casa (l'ambaixada) els menjars, el personal del consulat (de la casa i fins i tot xofer) i els cotxes oficials pels viatges i les compres de la família Dastís els ha cobert l'Estat.
 
Així ho explica eldiario.es que revela que la mateixa premsa d'Exteriors ho ha confirmat. Exteriors assegura que, tot i estar de vacances, “el ministre ha dedicat temps per reunir-se amb la cancellera equatoriana María Fernanda Espinosa”, amb qui va sopar durant una de les seves nits de festa. Les fonts consultades no aclareixen si a aquest sopar també va assistir la família del ministre i res diuen sobre que la trobada no hagi estat registrat a l'agenda d'actes que Exteriors publica regularment.
 
El mateix diari citat explica que l'ambaixador d'Espanya a Equador, Carlos Abellá y De Arístegui va ser designat com a ambaixador a Equador gràcies a Alfonso Dastis. El ministre d'Exteriors el va nomenar el febrer passat i avui li fa d'amfitrió durant les vacances d'estiu.