Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Ministeri de Justícia repararà la figura de Companys

|

- Publicitat -

El govern espanyol respon positivament d’aquesta manera a la petició que va presentar la néta de Companys, Maria Lluïsa Gally, i la Generalitat de Catalunya, perquè es reparés la figura de Companys.

La declaració suposa la reparació i reconeixement personal de Companys i la poden obtenir els qui van patir els efectes de les resolucions il•lícites dels tribunals franquistes. La poden sol·licitar tant els interessats com, en aquest cas, els descendents i les institucions que representaven, i la pròpia llei estableix que aquest dret és ‘plenament compatible’ amb l’exercici d’accions als tribunals de justícia.

Publicitat

Tot i aquesta restitució per part del Ministeri de Justícia, resta pendent l’anul·lació del judici sumaríssim a Companys. En l’acte del 68è aniversari de l’afusellament de l’expresident, el president de la Generalitat, José Montilla, va apuntar en que el Govern arribarà ‘fins al final’ i ‘ningú l’aturarà’, tot comprometent-se a fer ‘tot el que sigui jurídicament necessari i políticament convenient’ per aconseguir l’anul·lació del judici sumaríssim.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut