Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El metro nocturn els dissabtes supera les expectatives i el Govern català dóna continuïtat al servei

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts donar continuïtat al servei de metro ininterromput durant les nits de dissabte i les vigílies de festius amb més demanda de servei, tant pel que fa a TMB com a FGC. L’executiu ha pres aquesta decisió després de sis mesos de prova en els quals s’han registrat, des de l’abril, més de 2,2 milions de passatgers entre la mitjanit i les set del matí, superant les expectatives inicials. El Govern ha aprovat destinar més de 2,7 milions d’euros durant el 2008 per finançar la continuïtat del servei de metro nocturn.

Redacció
Redacció 10/10/2007

El Consell d’Administració de l’Autoritat Metropolitana del Transport (ATM) ja havia demanat l’aprovació de la continuïtat del servei, que aquest dimarts el Govern ha fet efectiva amb un acord de Govern. El 14 d’abril passat, la Generalitat va impulsar una prova pilot per donar servei ininterromput de les línies de metro de Barcelona de TMB i les línies urbanes de FGC a les nits dels dissabtes i cinc vigílies de festius, les de més demanda, que són l’1 de gener, el 24 de juny, el 15 d’agost, el 24 de setembre i un dia més a decidir.

El Govern s’ha mostrat satisfet del resultat d’aquesta prova pilot i han destacat que ‘s’han superat les previsions’. Per això, han decidit donar continuïtat a aquesta iniciativa, sobretot de cara a que se’n pugui beneficiar el sector més jove i amb l’objectiu de ‘garantir la seguretat viària i promoure l’ús del transport públic’. Per això, ha decidit destinar 2,7 milions d’euros el 2008 per finançar la continuïtat del servei de metro nocturn.

La demanda del servei de metro nocturn ha superat la previsió inicial. En sis mesos més de 2,2 milions de persones han utilitzat el servei de metro entre la mitjanit i les set del matí, fet que suposa un 38% d’usuaris més respecte el nombre total de viatgers d’una nit tipus, que va de la mitjanit a les dues de la matinada i de cinc a set del matí, abans de l’inici del servei ininterromput, que ha registrat 1,6 milions de passatgers. Així, l’increment ha estat de gairebé 618.000 passatgers, quan es preveia que fos de gairebé la meitat, 324.000.

Pel que fa a la mitjana diària, s’han registrat 82.950 passatgers entre la mitjanit i les set del matí, 22.885 més que en una nit tipus, quan s’han registrat 60.065 passatgers.

Amb la continuïtat d’aquest servei, s’espera un augment d’1,5 milions d’usuaris l’any, tot preveient que es produeixi de manera homogènia en el temps.