Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El metro de Palma aguanta bé les intenses pluges de tardor

El metro de Palma ha suportat sense incidències les intenses precipitacions registrades aquesta tardor, quan es compleixen tres mesos de la reobertura del servei després de concloure les obres de reparació de la línia, consistents en la dotació de mesures de seguretat adequades i en la rectificació d’unes instal·lacions deficients, que han suposat un sobrecost de 28 milions d’euros.

Redacció
Redacció 09/11/2008

La reobertura de la línia metropolitana Palma-UIB el passat 28 de juliol va posar punt final a deu mesos d’intenses gestions i tasques per a la reparació de les instal·lacions i construcció de noves infraestructures de drenatge al polígon de Son Castelló i Son Sardina. Tenint en compte el sobrecost de les obres de reparació, la construcció de la línia ha costat als ciutadans més de 343 milions d’euros.

El servei de metro va ser suspès de manera indefinida el setembre del 2007 després de patir importants inundacions com a conseqüència de pluges puntuals i localitzades d’uns 20 mm. Les estacions van quedar inundades, els passadissos subterranis van acumular dos metres d’aigua i les vies del tren mig metre; les instal·lacions de seguretat i trànsit van quedar inutilitzades per l’aigua, els accessos a les estacions paralitzats i els pous de ventilació totalment desbordats.

Ara, després de tres mesos en funcionament, les importants tempestes i de pluges no han impedit el seu normal funcionament. En aquest sentit, el Govern va apuntar que les obres portades a terme per a la reparació del suburbà eren ‘totalment necessàries’ per al seu bon funcionament i, en aquest sentit, va lamentar que el passat Executiu no hagués construït la línia de manera més eficient, perquè això hagués evitat l’elevat sobrecost econòmic i tots els problemes d’execució que han degut de superar-se.