Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El metro de Palma aguanta bé les intenses pluges de tardor

|

- Publicitat -

La reobertura de la línia metropolitana Palma-UIB el passat 28 de juliol va posar punt final a deu mesos d’intenses gestions i tasques per a la reparació de les instal·lacions i construcció de noves infraestructures de drenatge al polígon de Son Castelló i Son Sardina. Tenint en compte el sobrecost de les obres de reparació, la construcció de la línia ha costat als ciutadans més de 343 milions d’euros.

El servei de metro va ser suspès de manera indefinida el setembre del 2007 després de patir importants inundacions com a conseqüència de pluges puntuals i localitzades d’uns 20 mm. Les estacions van quedar inundades, els passadissos subterranis van acumular dos metres d’aigua i les vies del tren mig metre; les instal·lacions de seguretat i trànsit van quedar inutilitzades per l’aigua, els accessos a les estacions paralitzats i els pous de ventilació totalment desbordats.

Publicitat

Ara, després de tres mesos en funcionament, les importants tempestes i de pluges no han impedit el seu normal funcionament. En aquest sentit, el Govern va apuntar que les obres portades a terme per a la reparació del suburbà eren ‘totalment necessàries’ per al seu bon funcionament i, en aquest sentit, va lamentar que el passat Executiu no hagués construït la línia de manera més eficient, perquè això hagués evitat l’elevat sobrecost econòmic i tots els problemes d’execució que han degut de superar-se.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut