Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El metre quadrat es dispara

Sembla que fou ahir quan el metre quadrat a Barcelona assolia el milió de les antigues pessetes, és a dir, els 6.000 euros actuals.  Aquesta darrera setmana s’ha tancat l’acord […]

Redacció
Redacció 16/01/2008

Sembla que fou ahir quan el metre quadrat a Barcelona assolia el milió de les antigues pessetes, és a dir, els 6.000 euros actuals. 

Aquesta darrera setmana s’ha tancat l’acord pel qual el grup immobiliari Aisa ha venut uns locals al Passeig de Gràcia a 26.000 euros el metre quadrat, en una operació que s’ha tancat en 52 milions d’euros. L’atractiu del passeig, amb les seves boutiques d’alta volada i els monumentals edificis de Gaudí són, sens dubte, motivadors d’aquests preus d’escàndol.

També d’escàndol és la subhasta de la Casa Vicens, l’edifici de Gaudí situat al barri de Gràcia, a la venda a través d’una pàgina web. L’edifici té un preu de partida de 30 milions d’euros, i s’anuncia a través d’un web en diversos idiomes, anglès, rus, àrab, espanyol i xinès, però no en català. Segons la immobiliària que planeja la venda, el català no és l’idioma dels “compradors potencials”. Hauria de quedar-se-la el Barça i deixar-los amb un pam de nas.