Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El més venut per Sant Jordi serà ‘El juego del ángel’, una obra en castellà d’un autor català

Les principals llibreries de Barcelona, com Catalònia, La Central o La Casa del Llibre, coincideixen que l’última novel·la del català Carlos Ruiz Zafón, ‘El juego del ángel’, serà el llibre més venut per Sant Jordi. De fet, des que va sortir a la venda el 17 d’abril ja és un dels títols més demanats i ocupa el primer lloc de vendes en la majoria d’establiments. Per llegir-lo en la nostra llengua caldrà esperar a finals de maig. Però també hi haurà altres obres que destacaran per la festa de la literatura, com ‘Et donaré la terra’ de Chufo Llorens; ‘El viaje de Pomponio Flato’, d’Eduardo Mendoza o ‘L’últim patriarca’, de Najat El Hachmi. Tant les memòries de Jordi Pujol com les de Josep Benet també estan entre les previsions dels llibreters.

Redacció
Redacció 22/04/2008

Sense cap mena de dubte, les llibreries barcelonines aposten per la última entrega de l’escriptor català Carlos Ruiz Zafón per la Diada de Sant Jordi, un títol molt esperat després del gran èxit de ‘La sombra del viento’, que Editorial Planeta va posar a la venda la setmana passada, després d’una presentació molt espectacular per a la premsa i els editors a l’escenari del Liceu de Barcelona.

L’experiència de la primera entrega de la tetralogia de Ruiz Zafón al voltant del misteriós ‘Cementiri dels llibres oblidats’, que ha venut més de 10 milions de còpies a tot el món, ha propiciat una primera edició de ‘El juego del ángel’ d’un milió d’exemplars, un tiratge que supera de llarg les edicions dels ‘best-sellers’ anglosaxons, i que arribarà en català el 29 de maig.

En llengua catalana, llibres que poden interessar els lectors són ‘El meu germà Pol’ d’Isabel-Clara Simó o ‘L’últim patriarca’ de Najat El Hachmi, guardonat amb el Premi Ramon Llull, així com les ‘Memòries de Jordi Pujol’, escrites pel periodista Manuel Cuyàs, o la reedició de les memòries de l’historiador i polític Josep Benet, que va morir fa un mes.

Dins la narrativa hi ha altres títols que poden tenir un bon resultat de vendes, com ‘Et donaré la terra’ de Chufo Llorens, ambientada a la Barcelona medieval; o ‘El viaje de Pomponio Flato’, una obra satírica i crítica amb les fórmules d’èxit, última proposta del barceloní Eduardo Mendoza.

Els llibres d’Eduardo Punset, com el darrer ‘El viatge a l’amor’, també estan entre els primers. Pel que fa als llibres mediàtics, estan ben situats el del programa Polònia, dirigit per Toni Soler, o el ‘Pensamineto negativo’, de Risto Mejide.

La literatura estrangera també ocuparà una bona posició en les vendes de Sant Jordi, amb títols ja coneguts com ‘Un món sense fi’, de Ken Follet o ‘El celler’, de Noah Gordon; i alguns que ja porten dies a primera línia, com ‘A la platja de Chesil’, de Ian McEwan, ‘El noi del pijama de ratlles’ de John Boyne, o ‘El salze cec i la dona adormida’, d’Haruki Murakami.