Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El menyspreu de Montoro i Fernández Díaz al Parlament els pot costar car

Els ministres del govern espanyol Cristóbal Montoro i Jorge Fernández Díaz han rebutjat per segona vegada comparèixer a la Comissió sobre el frau fiscal i la corrupció política del Parlament de Catalunya, l’anomenada ‘comissió Pujol’. Els titulars d’hisenda i interior han tornat a menysprear així la cambra catalana, però els pot sortir car perquè la mesa del Parlament ja està valorant denunciar-los a la fiscalia per no presentar-s’hi. 

Redacció
Redacció 05/05/2015

Ara no els interessa parlar del cas Pujol

Els ministres han al·legat per escrit que només estan obligats a respondre davant el Congrés dels Diputats, i no “en un parlament regional”. És una nova mostra de la nul·la col·laboració amb la transparència del govern espanyol. Van voler fer esclatar l’escàndol de la família Pujol quan els va interessar però ara es desentenen de respondre a la responsabilitat que tenen sobre el cas, ara no els interessa parlar-ne. També han declinar comparèixer a la comissió el director general de la Policia, Ignacio Cosidó; el director del CNI, Félix Sanz Roldán; i el cap de gabinet del president del Govern, Jorge Moragas.

A l'espera de les accions que pren el Parlament de Catalunya

De moment, la sessió de la comissió, que s'havia de celebrar avui, ha quedat desconvocada. El president, David Fernández, portarà la negativa de Montoro i Fernández Díaz a la mesa del parlament, que pot elevar el cas a la fiscalia, tal i com dicten l’Estatut d’Autonomia i el codi penal. En els propers dies l’òrgan presidit per Núria de Gispert s’haurà de pronunciar.