Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El menor acusa un dels majors d’edat de llençar la cigarreta sobre el dissolvent que va cremar viva la indigent del caixer

Juan José M., el menor condemnat per la mort d’una indigent en un caixer de Barcelona el desembre del 2005, ha declarat aquest dimarts que els dos processats adults, Oriol P.S. i Ricard P.B., van tenir la idea d’agafar un bidó de dissolvent ‘per fer broma’. Tot i això, va ser el menor qui va entrar amb el bidó i va començar a llançar-lo però li va caure i llavors Ricard va llençar una cigarreta encesa en el dissolvent. El testimoni ha destacat que ‘en cap moment’ van llençar el líquid incendiari sobre la dona i que la intenció era fer una bassa al terra amb el dissolvent a uns dos metres d’ella i calar-hi foc.

A la sessió d’ahir, els dos processats van declarar que va ser el menor qui va ruixar la indigent amb dissolvent. El menor ja va ser condemnat a vuit anys d’internament i cinc de llibertat vigilada, la pena màxima que se li podia imputar, després de reconèixer els fets.

Redacció
Redacció 22/10/2008

El fiscal demana 28 anys de presó per Oriol P.S. i Ricard P.B., tots dos de 20 anys, pels delictes d’assassinat i danys. Segons el ministeri públic tots dos són responsables de la mort d’una indigent en un caixer automàtic de Barcelona, on dormia, el 16 de desembre del 2005, en companyia d’un tercer noi, de 16 anys, que ha declarat aquest dimarts.

Els processats van agredir primer la víctima, llençant-li diversos objectes com un con d’obra, i una estona més tard, acompanyats del menor, van tirar-li líquid inflamable que van incendiar i va afectar un 70% del cos de la dona que va morir hores després a l’hospital de la Vall d’Hebron.

El menor ha explicat que va ser idea dels processats que ell anés al caixer ja que la indigent coneixia els altres dos i no els obriria la porta. Per això va simular entrar a fer una operació en el caixer i després va deixar la porta oberta perquè els acusats entressin amb pals de cartró a pegar la víctima, a més d’insultar-la. Juan José ha dit que en cap moment va agredir la dona. Després d’aquesta agressió, tots tres van estar fora del caixer fins que els adults van parlar d’espantar la indigent i per això van agafar una ampolla de dissolvent que hi havia en unes obres.

El testimoni ha explicat que va entrar primer per abocar-hi el líquid i que Ricard anava al darrera per llençar la cigarreta tot i que aquesta acció es feia a distància de la dona ‘a uns dos metres i mig’. Malgrat això, el menor ha dit que el bidó li va caure de les mans mentre Ricard llençava la cigarreta. Davant d’aquesta situació va fugir corrents ja que existia el risc d’explosió com realment va passar. El menor ha negat haver agafat el bidó d’una bastida d’unes obres.