Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El mapa dels estudiants insurrectes

|

- Publicitat -

El Mundo obsequia de tant en tant els seus lectors amb un d’aquells reportatges en què amb quatre pinzellades sentides d’oïda, sentencia i etiqueta a col·lectius no afectes a l’espanyolisme de la seva línia editorial, amb un abús desmesurat de demagògia gratuïta. La imatge que intenta reflectir El Mundo en un article publicat al suplement Campus és que alguns col·lectius estudiantils són tan violents que gairebé ja són uns terroristes. Bé, això darrer no ho diuen, però se sobrenten.

De la Cajei diuen que ‘en el acto contra Nadal en la Pompeu Fabra, los jóvenes portaban pancartas de la Cajei. La propia plataforma niega haber sido la organizadora pero manifiesta “su apoyo al boicot” y “orgullo” de que los jóvenes que insultaron a Nadal llevasen su emblema‘.

Publicitat

De la SEPC expliquen ‘que cuenta con 800 miembros, se define como la sectorial de la Esquerra catalana. “Somos la organización que representa el independentismo catalán anticapitalista en los centros de educación. Tenemos relación con las diferentes coordinadoras de las asambleas contra Bolonia que existen, así como afinidad clara con Agir y Ikasle Abertzaleak”, admiten a Campus‘.

Acaben explicant que ‘más radicalizados son los Maulets. Vínculados con las dos organizaciones anteriores, se enorgullece de haber sido creada para “organizar, movilizar y desarrollar la lucha juvenil en los Països Catalans”‘.

L’article va acompanyat d’un mapa ubicant els diferents col·lectius d’estudiants dolentots de l’estat espanyol, tot i que no poden ometre una realitat tan gràfica com ara que Cajei, SEPC i Maulets tenen presència al Principat, País Valencià i Illes Balears, que demostra que la seva tasca en favor dels Països Catalans no pot ser silenciada ni per El Mundo.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut