Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

El MACBA fa marxa enrere i obrirà al públic l’exposició ‘La bèstia i el sobirà’ aquest dissabte

(ACN).- La direcció del MACBA ha decidit fer marxa enrere en la polèmica sobre l'exposició 'La bèstia i el sobirà' i l'obrirà al públic aquest dissabte. Bartomeu Marí ha posat el seu càrrec a disposició del consorci. En un comunicat, Marí ha explicat que “davant la pràctica unanimitat” de col·lectius a l'entorn de l'art “exigint l'obertura de l'exposició”, ha decidit que “aquesta sigui accessible al públic”. També ha afegit que si inicialment va pensar que no incloure l'obra de la polèmica o no obrir la mostra “protegiria el MACBA com a institució cultural dedicada al servei públic”, les conseqüències d'això han estat “les contràries a les desitjades”.

Redacció
Redacció 20/03/2015

Afegeix que la publicitat donada a l'obra i les opinions emeses per molts i diferents sectors de la societat, des del món de l'art i la cultura fins a la política i els mitjans de comunicació, així com els professionals internacionals de l'art, li han fet reconsiderar la decisió inicial de no inaugurar-la.
 
I afegeix: “Mai he cregut que el meu gest fos de censura: ho vaig percebre com un desacord amb la presència d'una obra en concret i els efectes de les seves possibles lectures”.
 
Finalment, Bartomeu Marí acaba: “Reitero les meves sinceres disculpes i poso el meu càrrec a disposició del Consorci del MACBA”.