Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El llibre electrònic ‘Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya’, a l’abast de tothom

Amb motiu de la celebració de l’Any Ramon Llull, la Biblioteca de Catalunya publica el llibre electrònic Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya. Els textos del llibre, a càrrec […]

Redacció
Redacció 01/04/2016

Amb motiu de la celebració de l’Any Ramon Llull, la Biblioteca de Catalunya publica el llibre electrònic Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya. Els textos del llibre, a càrrec del comissari de l’Any Llull, Joan Santanach, ajuden a conèixer diverses facetes d’aquest autor, a més de presentar una selecció dels manuscrits i impresos més significatius conservats a la Biblioteca de Catalunya.

 

L’obra vol apropar als lectors la figura de Ramon Llull, un dels pensadors catalans més universal, a través d’entrevistes a especialistes com Lola Badia, Alexander Fidora, Amador Vega i Albert Soler. El llibre compta amb la intervenció de Ricard Torrents, expert en Jacint Verdaguer, amb lectures de fragments, fetes pels mateixos entrevistats, de textos tan rellevants com el Llibre de Meravelles o el Llibre del gentil e dels tres savis, i una interpretació exclusiva d’Antoni Rossell del poema Desconhort enregistrada a Sant Pau del Camp. El llibre Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya és d’accés lliure a les plataformes d’iTunes i GooglePlay i es publica sota una llicència Creative Commons.

 

El llibre Ramon Llull a la Biblioteca de Catalunya és el segon volum de la col·lecció Escrits i Memòria, coordinada per Antoni Rosell, que la Biblioteca de Catalunya edita amb l’objectiu de posar en valor els fons que custodia. La col·lecció gira a l'entorn dels textos essencials de la història i la literatura catalanes, a partir de documents que es troben a la Biblioteca de Catalunya. És tracta d’una col·lecció de caràcter divulgatiu a la vegada que rigorosa. És una col·lecció gratuïta, publicada sota una llicència Creative Commons, per contribuir a la seva difusió i a la democratització del coneixement. Amb aquesta col·lecció, la Biblioteca de Catalunya vol aprofitar els avantatges que ofereix el format de llibre electrònic: una distribució fàcil a través de les xarxes i una aproximació dinàmica i interactiva als continguts gràcies a la combinació d’ informació en diferents formats (entrevistes, arxius sonors, imatges digitalitzades i text).