Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El llibre “Catalunya per sucar-hi pa” guanya un premi Gourmand 2007

|

- Publicitat -

Jaume Fàbrega, reconegut expert culinari, ens presenta “Catalunya, per sucar-hi pa”, la gran guia dels gastronòmades catalans. Un llibre que sens dubte és únic en el seu gènere, tant per la seva concepció -paisatges i rutes, arqueologia i monuments, plats i vins, compres i mercats, productes i receptes, i el més complet calendari de festes populars i gastronòmiques- com pel fet que es basa, d’ una banda, en l’ autèntica realitat comarcal i local -sense falses atribucions- i també en la potenciació de Catalunya com a marca turística situada dins l’excel•lència.

Sobre l’autor

Publicitat

Jaume Fàbrega i Colom (Banyoles, 1948) és l’autor que havia d’escriure un llibre com aquest: unànimement se’l considera el primer escriptor gastronòmic del marc cultural català, el qui millor coneix la seva cuina i els seus productes.

Expert culinari i turístic, actualment exerceix de professor a l´Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, dirigint el Curs d’Enologia, a més d’haver estat professor d’Història de l’Art a la Universitat de Girona. Membre de l’AICA (Associació Internacional de Crítics d’ Art) i de la FIJET (Federació Internacional de Periodistes i Escriptors de Turisme), on ha participat en la Junta de la secció catalana. Autor de llibres de referència internacional com “La cultura del gust als Països Catalans”, “La cuina catalana” o “La cuina del país dels càtars”, ha escrit centenars d’articles sobre gastronomia i turisme a “La Vanguardia”, “El Punt”, “Diari de Girona” o “El Temps”, entre molts d’altres mitjans de comunicació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut