
Jaume Fàbrega, reconegut expert culinari, ens presenta “Catalunya, per sucar-hi pa”, la gran guia dels gastronòmades catalans. Un llibre que sens dubte és únic en el seu gènere, tant per la seva concepció -paisatges i rutes, arqueologia i monuments, plats i vins, compres i mercats, productes i receptes, i el més complet calendari de festes populars i gastronòmiques- com pel fet que es basa, d’ una banda, en l’ autèntica realitat comarcal i local -sense falses atribucions- i també en la potenciació de Catalunya com a marca turística situada dins l’excel•lència.
Sobre l’autor
Jaume Fàbrega i Colom (Banyoles, 1948) és l’autor que havia d’escriure un llibre com aquest: unànimement se’l considera el primer escriptor gastronòmic del marc cultural català, el qui millor coneix la seva cuina i els seus productes.
Expert culinari i turístic, actualment exerceix de professor a l´Escola de Turisme i Direcció Hotelera de la UAB, dirigint el Curs d’Enologia, a més d’haver estat professor d’Història de l’Art a la Universitat de Girona. Membre de l’AICA (Associació Internacional de Crítics d’ Art) i de la FIJET (Federació Internacional de Periodistes i Escriptors de Turisme), on ha participat en la Junta de la secció catalana. Autor de llibres de referència internacional com “La cultura del gust als Països Catalans”, “La cuina catalana” o “La cuina del país dels càtars”, ha escrit centenars d’articles sobre gastronomia i turisme a “La Vanguardia”, “El Punt”, “Diari de Girona” o “El Temps”, entre molts d’altres mitjans de comunicació.