Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El jutjat d’Alacant autoritza el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta

El jutjat d’Alacant ha autoritzat el tancament del repetidor de TV3 de la Carrasqueta després que la Generalitat hagi demanat permís judicial per precintar les instal·lacions de TV3 al país valencià. Segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ‘malgrat les declaracions polítiques dels últims dies que apuntaven a una solució negociada de la recepció de TV3 al país valencià’ la Generalitat valenciana ha demanat autorització judicial per a executar forçosament la clausura dels repetidors propietat d’ACPV i impedir la recepció dels programes de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió al país valencià (TV3, C33, 300,3/24).

Redacció
Redacció 16/11/2007

 Acció Cultural del País Valencià ha rebut la notificació del Jutjat del Contenciós Número 1 d’Alacant per la qual s’autoritza, a petició de la Generalitat valenciana, l’accés al repetidor de la Serra Carrasqueta, al terme municipal de Xixona per tal de ‘procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents’.

L’autorització atorga quinze dies a l’administració valenciana per a dur a terme el tancament forçós, per la qual cosa, aquest es pot produir en qualsevol moment, si bé, primerament i per exigències legals la Generalitat ha de comunicar a ACPV el dia i hora en el que es realitzarà.

L’entitat cultural no ha rebut encara cap notificació respecte la resta de repetidors (Montdúver i Bartolo), però tot apunta a que ja estan demanades i es poden fer efectives en breu.

Acció Cultural del País Valencià ha fet una crida pública al conjunt de la societat perquè ‘es mobilitzi i manifesti pacíficament i públicament per evitar el tancament del repetidor de la Serra Carrasqueta quan se sàpiga el dia en què s’intentarà procedir a l’execució forçosa de l’ordre de cessament de les emissions de televisió, mitjançant l’apagada i precinte dels equips corresponents”.

segons l’ACPV, la Generalitat mostra amb aquesta ‘execució forçosa’ per a tancar els repetidors, que ‘mai ha tingut cap voluntat política d’arribar a un acord de reciprocitat de les retransmissions televisives amb el govern català, i que les declaracionons fetes fins al dia d’avui tenen com a única intenció desmobilitzar els ciutadans i entitats que defensen la pluralitat informativa i un espai de comunicació nacional per tal de garantir el futur de la nostra llengua’.

ACPV ha recordat que la multa de 300.000 euros imposada pel govern valencià contra aquesta per emetre TV3 al país valencià continua vigent, significant un cost inassumible per a ella i posant-la en greus dificultats. És per això que vol aprofitar l’ocasió per recordar la campanya cívica que està duent a terme per fer front al seu pagament i animar al conjunt de la societat perquè col•laborin fent una aportació mínima de 10 euros. Per agrair la seva col•laboració rebran una reproducció de l’obra original classificada d’Antoni Tàpies que ha donat expressament per a l’ocasió.

Al mateix temps, ACPV ha agraït públicament a totes les persones que ja han donat suport a la seva campanya, així com als partits polítics (Bloc Nacionalista Valencià, PSPV, EUPV, Iniciativa pel Poble Valencià, ERPV, CIU, ERC, Iniciativa per Catalunya, PSC, PSM, EUIB, UM) i a les més de 50 entitats que també s’hi han sumat.