Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El jutge Garzón ordena la suspensió d’activitats de PCTB i ANB per un període de tres anys

El jutge de l’Audiència Nacional, Baltasar Garzón, ha ordenat la suspensió d’activitats del Partit Comunista de les Terres Basques (PCTB) i d’Acció Nacionalista Basca (ANB) per un període de tres anys. La decisió de Garzón impedirà que aquestes dues formacions puguin presentar-se a les eleccions del 9 de març. De manera paral·lela, aquest divendres el Tribunal Suprem manté un torn d’al·legacions amb totes les parts implicades en l’estudi sobre l’adopció de mesures cautelars contra els partits de l’esquerra abertxale.

Redacció
Redacció 08/02/2008

Després d’aquest torn, els setze magistrats de la Sala del 61 del Suprem hauran de deliberar sobre el futur d’aquestes dues formacions tot i que les mesures de Garzón fan imposible que concorrin als comicis.

Mentrestant, els dirigents de Batasuna Pernando Barrena (entrevistat a directe!cat) i Patxi Urrutia han passat la seva primera nit a la presó de Soto del Real, a Madrid. El jutge Baltasar Garzón els acusa de reiteració en el delicte de pertinença a organització terrorista. Segons la fiscalia, els dos detinguts, que van participar dissabte en un acte a Pamplona, haurien continuat fent de portaveus i representants de la formació il·legalitzada.