Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El jutge del ‘cas Palma Arena’ imputa l’exconseller d’Educació per l’adjudicació del Palau de l’Òpera

Un altre exalt càrrec del govern de Jaume Matas imputat en el ‘cas Palma Arena’. El jutge que instrueix aquest cas, José Castro, ha imputat l’exconseller d’Educació i Cultura, Francesc Fiol, per l’adjudicació del Palau de l’Òpera que Matas volia construir a Palma. En concret, l’ha imputat en la peça 3 de les 25 que formen el sumari d’aquest cas. La seva imputació arribar per les presumptes irregularitats que es podrien haver comès en l’adjudicació del Palau de l’Òpera a l’arquitecte Santiago Calatrava, també imputat en aquest cas. Cal apuntar que l’avantprojecte de l’Òpera va costar 1,2 MEUR a l’executiu, tot i que no es va executar per prohibició de la Junta Electoral de 2007.

Redacció
Redacció 05/02/2011

Francesc Fiol, qui fins fa uns mesos era el portaveu del PP al parlament balear, ha estat imputat en el ‘cas Palma Arena’. El jutge d’aquest cas sospita que Fiol podria haver participat en la contractació de l’arquitecte valencià per dissenyar el Palau de l’Òpera.

Així mateix, Castro investiga si l’adjudicació a Calatrava fou il·lícita. En aquest sentit, Fiol haurà de declarar el proper divendres, 11 de febrer, per aquesta qüestió, que forma part de la peça 3 d’aquest cas. Precisament, Fiol compareixerà als jutjats el mateix dia que ho farà també Santiago Calatrava. Aquest ha negat des d’un principi qualsevol irregularitat entorn aquest cas.