Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Grupo Godó contra Pere Mas

Després de l’increïble rebombori que s’ha generat perquè un programa de Catalunya Ràdio ha gosat fer una broma telefònica a Sa Majestat el Rei d’Espanya, el Grupo Godó ha entrat […]

Redacció
Redacció 10/01/2011

Després de l’increïble rebombori que s’ha generat perquè un programa de Catalunya Ràdio ha gosat fer una broma telefònica a Sa Majestat el Rei d’Espanya, el Grupo Godó ha entrat a escena interpretant el seu paper habitual de defensor a ultrança de la monarquia espanyola.

Aquest diumenge el columnista de La Vanguardia Víctor Amela s’afegia al linxament reial contra el Tot és molt confús i Pere Mas criticant-los per ser ‘poc originals’ i fer una broma ‘fàcil, tonta, abusona i incòmoda’ i afegia ‘una conya que no aporta res ni beneficia a ningú’. Al mateix temps no perdia l’oportunitat d’ensabonar el Borbó que va estar ‘educadíssim i pacient’ amb un to ‘afable, sempre cordial’, només faltaria.

Amela seguia la tònica iniciada pel rotatiu a la secció Creiem que on s’hi podia llegir que la broma havia estat una ‘ximpleria infantil’ mentre que en canvi consideren que el rei ‘com sempre’ va ser l’únic ‘que va saber estar a l’alçada’. 

A can Godó no han perdut de vista que aquest tipus de bromes telefòniques van ser un dels hits del programa Minoria Absoluta emès a RAC1 -del mateix Grupo Godó- que imitant la veu de Pasqual Maragall va aconseguir parlar amb Esperanza Aguirre, Rafael Simancas o el president del govern murcià després que hagués tractat públicament a Maragall de borratxo i de no pagar el compte als restaurants, entre d’altres. És per això que no s’estan de enaltir les gestes de l’equip de Toni Soler considerant que ‘el primer locutor que va aconseguir colar una broma telefònica imitant la veu d’algun personatge públic va tenir la seva gràcia, però no la repetició del que no deixa de ser una burla pròpia de col·legials’.

La diferència potser és que a Minoria Absoluta no havien provat mai -o no els havien deixat?- picar tant amunt i arribar a parlar amb l’Altíssim.