Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El grup socialista valencià presentarà una moció per “millorar la qualitat democràtica” de la Diputació

El Grup Socialista de la Diputació de València presentarà una moció en el ple, que se celebrarà demà amb l’objectiu de buscar l’acord de tots els grups per a impulsar la creació d’un Reglament de funcionament de la Corporació Provincial que millori la qualitat democràtica de la institució, van informar fonts d’aquesta formació en un comunicat. En l’exposició de motius de la proposta, els socialistes argumenten que ‘millorar el funcionament i les relacions polítiques en la Diputació constitueix un objectiu democràtic essencial’.

Redacció 29/10/2007

El Partit Socialista del País Valencià (PSPV) vol ‘millorar el funcionament i les relacions polítiques en la Diputació’ i en vol augmentar el seu ‘grau democràtic’. Per a això ‘és necessari buscar un marc normatiu que garanteixi els drets i deures dels diputats i diputades, així com l’impediment de les arbitrarietats’. Entre els aspectes que haurien de ser regulats de forma adequada, segons el grup socialista, va destacar les sessions plenàries, la petició de documentació, el control i fiscalització al govern, i la presentació d’iniciatives i propostes.

Per als socialistes ‘és evident que l’existència del Reglament Orgànic de Funcionament (ROF) com referència normativa per a la Diputació, resulta insuficient, segons l’experiència acumulada en aquesta institució’. Així, van apuntar que sembla ‘recomanable’ la recerca de la complementació necessària per a reforçar els principis bàsics i incorporar nous aspectes que enriqueixin el marc normatiu clàssic. Qüestions com, per exemple, la declaració pública de béns dels càrrecs públics ‘emergeixen com una nova exigència democràtica que convé regular adequadament’. Els diputats socialistes van remarcar que en la confecció d’aquest Reglament ‘és fonamental buscar el màxim consens entre tots els grups representats’.