Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El grup Enderrock vendrà les seves revistes a la xarxa en format digital i multimèdia

El grup Enderrock ha presentat a Vic la nova edició digital de les seves revistes Enderrock, Folc i Jaç. Es tracta, segons el director del grup, Lluís Gendrau, d”un canal més de distribució de les nostres revistes’. L’edició digital és fruit d’un acord signat amb Zinio, líder mundial en la distribució de publicacions de paper en format digital. Aquesta tardor ja s’hi podran trobar les tres capçaleres. Les revistes es podran llegir a la pantalla de l’ordinador mitjançant un revolucionari programa interactiu. El preu de compra de la revistes en format digital serà gairebé la meitat del de format paper. La presentació s’ha fet dins dels actes del Mercat de la Música Viva de Vic.

Redacció
Redacció 17/09/2007

Segons Gendrau, aquest sistema ‘permet al lector tenir el número actual abans que surti al quiosc o li arribi la revista en paper a casa seva’. El responsable de la revista també diu que el nou format s’obre una nova via ‘de subscriptors, exclusivament electrònics’ que trobaran ‘un còmode format de lectura interactiva i arxiu digital’. Gendrau també considera que pot ser una bona alternativa per ‘catalans que viuen fora i que volen llegir la revista’.

Segons el grup Enderrock aquesta ambiciosa aposta digital serveix com ‘una bona nova eina promocional per a l’anunciant’ perquè permetrà ‘arribar a nous públics amb funcionalitats multimèdia d’àudio i vídeo’. La digitalització de les capçaleres també permet l’enviament de revistes a qualsevol part del món i elimina les despeses d’impressió i paper ‘fet que permet poder oferir els continguts de la revista pels lectors digitals a un preu més baix’.

El format Zinio permet una lectura còmoda a la pantalla de l’ordinador, recerca per paraules clau, arxiu sense papers, impressió i avís i descàrrega immediata quan es publica el número. La publicació es converteix en multimèdia i interactiva, i a més dels continguts escrits, s’hi podran trobar arxius d’àudio i vídeo i vincles amb pàgines web. El lector també tindrà la possiblitat de subscriure’s a les revistes o comprar números solts de qualsevol d’aquestes capçaleres, i descarregar-les de manera immediata al ordinador per llegir-les posteriorment sense necessitat d’estar connectats a Internet.