Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El grup de rock català ‘Wantum’ guanya el 10è Premi Carles Sabater a la millor cançó en llengua catalana

|

- Publicitat -

El gerent del Centre de la Cultura Catalana d’Andorra, Arnau Colominas, ha atribuït la nul·la representació andorrana en aquesta edició al fet que els grups andorrans no utilitzen el català en les seves creacions, i opten per llengües que creuen que els poden obrir més portes en el mercat internacional. En aquest sentit, el gerent del CCC ha animat als grups andorrans a que utilitzin el català, perquè segons diu, aquestes propostes tenen més acceptació fora d’Andorra, que dins del propi país. De tota manera, Colominas ha anunciat que intensificaran la promoció del premi entre els grups andorrans per incentivar-ne la seva participació.

El jurat i el Centre de la Cultura Catalana han destacat l’increment de l’ús de les noves tecnologies, tant en el procés d’enviament de les maquetes per concursar com per la promoció dels grups i les cançons. En aquest sentit, dotze dels catorze grups participants van fer servir Internet per fer l’entrega de les maquetes. En total s’han presentat 35 cançons.

Publicitat

El grup guanyador ‘Wantum’, fundat fa deu anys, ha passat per diverses etapes i actualment se centren en la música ‘indie’. El grup el formen Àlex Cabezuelo com a cantant, Jordi Ibáñez a la guitarra, Ricard Borrell al baix, Francesc Borrell al teclat i Javier Gómez a la bateria. De la seva banda, el segon classificat, el grup ‘Ërase’, va néixer al setembre del 2005, a Alella i el Masnou, i el seu estil se centra en el pop-rock. La formació està composta per David Lluch com a compositor, vocal i guitarra, Josep Morera, també com a compositor, vocal i baixista, Oriol Oliva com a compositor, vocal i guitarra, i Xavi Mañé a la bateria.

Colominas ha anunciat que el concert dels guanyadors de la passada edició, ‘Anímic’ i ‘DO’ tindrà lloc el proper 20 de novembre a la Apolo d’Andorra.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut