Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El Grup Barnils diu que el tancament de les emissions de TV3 són “un greu atemptat” contra la llengua i la llibertat de comunicació

El Grup de Periodistes Ramon Barnils considera que el tancament del repetidor del cim de la Carrasqueta, que fins ara feia arribar el senyal de TV3 a les comarques alacantines, és un ‘greu atemptat contra la llengua catalana i contra la llibertat de comunicació’. Pel Grup Barnils, l’acció empresa la passada nit pels funcionaris del govern valencià és ‘una mostra més del seu anticatalanisme visceral’ i del seu ‘menyspreu absolut’ cap al procés de negociació en curs amb el Govern català per permetre la reciprocitat de les emissions de les respectives televisions autonòmiques.

Redacció 12/12/2007

Així mateix, consideren que impedir que TV3 es vegi a una part important del país valencià és una actitud ‘contrària a la cultura i a la llibertat de comunicació’ i ‘priva’ milers de ciutadans catalanoparlants de veure una de les poques televisions que emeten en la seva llengua.

Per tot això, el Grup Barnils dóna ple suport a Acció Cultural del País Valencià, propietària del repetidor de la Carrasqueta i entitat que durant més de 20 anys ha fet possible la recepció de TV de Catalunya a les comarques del sud del país, en la seva lluita ‘incansable’ per la llengua i la cultura comunes i per la dignitat del poble valencià.

D’igual manera reclamen a les institucions catalanes que assumeixin el paper que els pertoca en aquest ‘vergonyós procés’. El Govern i els partits que el conformen tenen la responsabilitat de posar-se al capdavant de la defensa de la llengua i la cultura i han de tenir com a objectiu ‘irrenunciable’ que a tot el territori dels Països Catalans es puguin veure el màxim de canals de televisió en la llengua pròpia.