Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Gremi de Llibreters no serà a la Setmana del Llibre en Català

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya ha anunciat que aquest any no participarà en l’organització de la Setmana del Llibre en Català perquè considera que els canvis introduïts contra la seva voluntat des de la comissió organitzadora van en contra de l’esdeveniment i en desvirtuen els seus objectius fundacionals. El Gremi es manifesta clarament en contra del trasllat de Barcelona a Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), així com de l’aposta per la presència a la fira de títols actuals i no de fons editorial, que asseguren que és un dels objectius primordials de la Setmana. Tampoc estan d’acord amb la programació d’activitats paral·leles que consideren que transforma l’esdeveniment en un ‘festival’.

Redacció
Redacció 23/02/2009

El Gremi de Llibreters creu que Barcelona, ciutat on s’havia organitzat des de l’inici, donava simbolisme, difusió i dimensions a l’esdeveniment i es mostra sorprès que l’Ajuntament de Barcelona no n’hagi pogut impedir el trasllat. També rebutgen que la direcció de la llibreria hagi de ser escollida per la presidència de la Setmana del Llibre en lloc de ser responsabilitat del seu col·lectiu dins de la comissió organitzadora. La reiterada negativa a les demandes del Gremi de Llibreters plantejades en el si de la comissió organitzadora ha obligat l’entitat a retirar-se’n.

La Setmana del Llibre en Català

El Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya forma part de la comissió organitzadora de la Setmana del Llibre en Català des que el 1983 es va concebre com una festa per al lector, amb una gran oferta de llibres de fons, a la ciutat de Barcelona i el patrocini de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC). Més endavant, se sumarien a la celebració altres ciutats, com Girona, Tarragona, Perpinyà, Palma, Madrid i Nova York. Aquest any es durà a terme fora de la capital catalana per primera vegada, concretament a Sant Cugat del Vallès entre el 6 i el 15 de març.