Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El govern valencià insisteix que la reciprocitat amb TV3 depèn de la concessió d’un tercer múltiplex al País Valencià

La portaveu del govern valencià, Paula Sánchez de León, ha condicionat de nou la reciprocitat d’emissions entre Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) i la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV) a la concessió d’un tercer múltiplex al País Valencià per part del Ministeri d’Indústria. Sánchez de León ha respost aixi a la pregunta parlamentària del síndic de Compromís, Enric Morera, sobre la voluntat política del govern valencià en relació a la reciprocitat. La portaveu ha insistit en la bona disposició del seu govern, reiterant que Indústria nega a la Generalitat Valenciana el tercer múltiplex.

Redacció
Redacció 20/05/2010

Paula Sánchez de León ha recordat que el govern valencià sol·licita des de l’any 2005 un tercer múltiplex per possibilitar el conveni de reciprocitat ‘sense sacrificar les nostres necessitats’. Sánchez de León ha dit que la darrera sol·licitud ha estat denegada amb data del passat 3 de maig amb l’argument des del Ministeri d’Indústria que amb els dos múltiplex actuals podria haver reciprocitat d’emissions.

El síndic del grup Compromís, Enric Morera, ha rebatut que, ‘amb els múltiplexs actuals i sense renunciar a un tercer’, la reciprocitat és possible ‘si hi ha voluntat política i no voluntat de crear conflictes’. Morera ha recordat que l’adjudicació de canals digitals per als múltiplexs actuals ‘es va donar a televisions tan valencianes com Intereconomia, Libertad Digital o Veo Televisión, que incomplixen la llei de la TDT perquè no tenen producció pròpia ni emitixen un 25% en valencià’.

El portaveu de Compromís ha suggerit Sánchez de León que retiri la llicència a aquestes televisions i faciliti la reciprocitat. Morera ha dit que als catalanoparlants ‘ens molesta que algú ens prive de veure la televisió que ens dóna la gana i volem un àmbit de comunicació en la nostra llengua’.

El líder del Bloc Nacionalista Valencià ha instat Paula Sánchez a actuar ‘de forma responsable’ tot indicant que existeixen les possibilitat tècniques i sentenciat que actuar d’una altra manera ‘és censura’.

La portaveu del govern valencià i consellera de Justícia ha respost que només es tracta d’una qüestió de legalitat o il·legalitat i ‘en cap cas d’atemptat a la llibertat d’expressió o censura’. Sánchez de León ha dit que ‘la llibertat té un límit’ i que aquest és ‘respectar la llei’. La consellera portaveu ha conclòs la seva intervenció suggerint Morera que s’uneixi al govern valencià a la reclamació del tercer múltiplex.