Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El Govern Valencià desvia la meitat del pressupost de Cooperació Internacional a la Copa Amèrica i publicitat institucional

Si alguna vegada us havíeu preguntat d’on sorgien els milions d’euros que la Generalitat Valenciana destina a promocionar-se, ja sigui amb el circ de la Copa Amèrica o les futures curses de Fórmula 1, avui us oferim la resposta. La Coordinadora Valenciana d’ONGD ha denunciat que el Govern del popular Camps ha desviat el 50,42% del pressupost de cooperació internacional a finançar programes de naturalesa ben diferent, com són la Copa Amèrica o la promoció institucional de la Generalitat Valenciana. La Coordinadora també ha denunciat que, després d’anys demanant un compromís més ferm amb les ONGD per part de Francisco Camps, quan finalment ho han aconseguit -s’acostaven eleccions- ha resultat ser una mentida més.

Redacció
Redacció 19/09/2007

La Generalitat Valenciana ha reduït en 33 milions d’euros el pressupost acordat per cooperació internacional aquest 2007. La dotació suposa el 49,58% del que inicialment s’havia aprovat als pressupostos.

La Coordinadora Valenciana d’ONGD ja s’ha afanyat a denunciar els fets, que considera inadmissibles, i que afecten als compromisos socials que ja s’havien adquirit comptant amb aquests diners. Aquests fets posen en entredit la veracitat tant dels pressupostos com dels Plans de Cooperació, que no podran assolir els objectius previstos.

També denuncien que els canvis pressupostaris van ser públics durant el mes d’agost, aprofitant les vacances, uns fets que tenen un precedent l’agost de 2005, quan el Consell va desviar fons de cooperació de la mateixa manera per pagar publicitat de grans esdeveniments.

La Coordinadora Valenciana d’ONGD fa anys que treballa, amb la Plataforma Pobresa Zero del País Valencià, per tal d’augmentar els fons destinats a cooperació internacional. Entre els anys 2005 i 2006 van presentar fins a 75.000 signatures al president de la Generalitat Valenciana, el popular Francisco Camps, reclamant-li un compromís més ferm amb la cooperació. Finalment aquest 2007 els populars van acceptar i pressupostar cedir el 0,7% a cooperació, mesos abans de les eleccions autonòmiques. Un cop guanyades les eleccions, el compromís ha estat trencat i els diners s’han acabat destinant a obres de “més importància” pels populars valencians.