Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Govern retorna el sistema Ter-Llobregat al nivell d’excepcionalitat 1

El Govern ha modificat el Decret de Sequera, que passa de la fase d’excepcionalitat 2 a 1 en l’àrea que depèn del sistema Ter-Llobregat, que inclou el subministrament de 5,5 milions de persones. El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, ha afirmat que la situació actual és semblant a la de fa un any pel que fa al nivell d’aigua dels pantans. El pas a la fase 1 suposa la derogació d’algunes restriccions, entre les quals hi ha la del reg de jardins i omplir piscines amb aigua de la xarxa. El Govern també ha demanat formalment a l’executiu espanyol que derogui el Reial Decret per portar aigua de l’Ebre a l’àrea de Barcelona.

Redacció
Redacció 03/06/2008

Baltasar ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern que un cop s’ha descartat portar aigua de l’Ebre a Barcelona queda el pas de derogar el reial decret que el govern espanyol va aprovar per fer aquesta obra. El Consell de Ministres derogarà aquest Reial Decret divendres vinent.

El conseller ha afegit que Catalunya ja ha sortit de la situació de sequera extrema en què es trobava, ja que els pantans de les conques internes han sobrepassat el 50% de la seva capacitat, i això ha possibilitat passar de la fase d’excepcionalitat 2 a la 1, excepte en la conca de la Muga, a l’Alt Empordà, ja que el pantà de Boadella està només el 30% de la seva capacitat. Les restriccions en el nivell d’excepcionalitat 1 afecten a l’ús d’aigua de la xarxa per a fonts ornamentals i preveuen mesures d’ús racional per al reg.