Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Mas redueix un 40% el nomenament d’alts càrrecs i els fixa en 130

De 218 a 130. Aquest és el retall que el Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts en relació als assessors i càrrecs de confiança de l’executiu.  Aquesta reducció es xifra en un 40% segons ha informat el portaveu del Govern Francesc Homs, que ha informat que el departament que més càrrecs tindrà serà el de Presidència amb un màxim de 30, seguit de Vicepresidència, amb dotze. La resta de departaments en tindran 8 cadascun. Homs ha admès que l’impacte econòmic és baix però que la mesura ajuda a donar un missatge d’austeritat. El portaveu de l’executiu ha assegurat també que el Govern ja ha realitzat el 80% de nomenaments. alhora que ha destacat l”alta professionalitat’ dels nous càrrecs. L’executiu de Mas ha nomenat Sixte Cambra Sixte Cambra com a president del Prat de Barcelona, el socialista Joan Pluma com a director general de Patrimoni Cultural, Joan Aregio com a director del Servei Català del Trànsit i Iván Tibau com a secretari general de l’Esport.

Redacció
Redacció 18/01/2011

Després de la reducció del número de conselleries i de càrrecs directius del Govern, l’executiu català ha seguit aquest dimarts amb el seu pla d’austeritat dins de l’administració i ha aprovat una reducció del 40% del seu personal eventual, situant un topall màxim de 130 persones ocupant aquest tipus de càrrec. Homs ha recordat que els governs del tripartit van establir un màxim de 218, número que ‘crec que van passar, no per molt’.

Presidència, el departament més ple

L’acord determina que el Departament de Presidència podrà tenir un màxim de 30 llocs de personal eventual, ja que es considera que és la conselleria que més en necessita per les seves característiques i funcions. La Vicepresidència, que inclou el Departament de Governació i Relacions Institucionals, podrà nomenar fins a 12 persones per aquests càrrecs.

80% de càrrecs nomenats

Homs ha informat que aquest dimarts ja s’han nomenat ‘una mica més del 80%’ d’aquests alts càrrecs que tindrà l’executiu’ un fet que situa el Govern en ‘condicions molt plenes de poder començar a treballar al 100%’.

Homs ha posat en valor el currículum de les persones escollides per ocupar les diferents responsabilitats. ‘Es pot comprovar que hi ha una alta professionalitat, una notable transversal·litat des del punt de vista de les sensibilitats del país i que no hi ha cap mena de sectarisme’, ha assegurat. Per Homs, ‘ningú pot concloure que hi hagi sectarisme en aquests nomenaments. ‘S’està configurant un Govern de país, amb un lideratge fort com havíem reivindicat abans de les eleccions però amb la humilitat i honestedat suficient per reivindicar i demanar ajudat i de voler ser ajudat’, ha reblat.