Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El govern manté la incertesa sobre l’aixecament de la ‘zona 80’

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, no ha volgut dir encara quin serà el dia exacte en què el Govern aixecarà la restricció dels 80 quilòmetres per hora a la C-31 Sud i la C-32 Sud. Recoder ha dit que prefereix ser ‘acurat’ amb aquest tema i que de moment el Servei Meteorològic de Catalunya esta treballant per emetre els informes pertinents. Les previsions, però, indicaven que l’anticicló que ha fet retardar la implementació de la nova velocitat variable començarà a retirar-se de la península ibèrica aquest dissabte a la tarda. El conseller ho ha dit en la inauguració d’un pavelló esportiu a Granollers, al Vallès Oriental. 

Redacció
Redacció 12/02/2011

Recoder no ha volgut fixar cap dia per què comenci a funcionar la nova velocitat variable, encara que les previsions indiquen que l’anticicló intens dels darrers dies va ja a la baixa. El conseller de Territori i Sostenibilitat prefereix ser ‘acurat’ i emplaça a fer cas dels informes meteorològics per prendre una decisió.

Crítiques per l’aturada de les tuneladores a la línia 9
D’altra banda, el cap de l’oposició Joaquim Nadal veu precipitat l’anunci de Recoder d’aturar alguna de les tuneladores de la línia 9 del metro de Barcelona i plantejar-se deixar estacions temporalment sense obrir. Des del seu punt de vista, el conseller ha d’estudiar ‘els projectes que té sobre la taula’ per fer front a l’ajustament pressupostari que prepara el Govern de la Generalitat. A més, Nadal creu que el conseller de Territori i Sostenibilitat ha d’anunciar quines són ‘les seves intencions’ al Parlament de Catalunya i no durant una conferència al Cercle d’Infraestructures.