Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El Govern lamenta la mort de López Raimundo a qui considera “un referent per la seva lluita constant pels valors democràtics”

El Govern de la Generalitat ha lamentat la pèrdua de ‘l’històric dirigent polític’ Gregorio López Raimundo al qui han considerat ‘un referent per la seva lluita constant pels valors democràtics’. El Govern ha recordat que, precisament per aquest motiu, el desembre del 2007 se li va concedir la Medalla d’Or de la Generalitat ‘en reconeixement a la seva llarga i meritòria trajectòria política com a lluitador antifranquista’.

Redacció
Redacció 18/11/2007

El Govern recorda també que López Raimundo va dedicar bona part de la seva vida ‘a la lluita per la democràcia, l’autonomia i la transformació social del país’ i ja al 1985, el Govern català va atorgar-li la Creu de Sant Jordi. Llavors, i com ara fa gairebé dos anys, el Govern va voler retre homenatge a ‘un dels destacats lluitadors per les llibertats, que van patir la repressió i que van mantenir en la clandestinitat el combat per la recuperació de la democràcia i de les llibertats nacionals de Catalunya’.

Gregorio López Raimundo, històric líder del comunisme a Catalunya, va morir aquest dissabte als 93 anys. López Raimundo va formar part del Partit Socialista Unificat de Catalunya (PSUC) durant la guerra civil, també en la clandestinitat durant els anys 50 i finalment, un cop legalitzat el partit, en va ser el president i diputat al Congrés dels Diputats per Barcelona en diferents ocasions. El 2004 fou investit Doctor Honoris Causa per la Universitat Politècnica de Catalunya per la seva participació a la lluita antifranquista i l’any 2005 va ser condecorat amb la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya. Actualment era soci d’EUiA.