Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Govern intercedeix perquè TVC pugui emetre en digital a la Catalunya del Nord

El president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Albert Sáez, ha manifestat aquest divendres que li consta que, en el marc de l’euroregió, el Govern i el Consell dels Pirineus Orientals promouen una iniciativa perquè sigui aquest consell ‘qui demani al Consell Superior de l’Audiovisual Francès unes freqüències que habilitin les emissions de TVC en digital’ a la Catalunya del Nord. ‘Si fos així la nostra obligació és donar servei i oferir que aquestes emissions es puguin utilitzar sense cap contraprestació’, ha dit Sáez. Com ja va explicar directe!cat l’Estat francès va desactivar el passat 24 de febrer el repetidor privat que permetia que els quatre canals públics de TVC es puguessin veure al Rosselló i el Baix Vallespir. Ara per ara els canals es poden veure per via analògica però si no hi ha acord es deixarien de veure a l’abril de 2010.

Redacció
Redacció 06/03/2009

En la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA, Sáez ha dit que la Corporació ha col·laborat amb entitats de la Catalunya del Nord que van promoure la instal·lació de repetidors per difondre el senyal de TVC i la col·laboració que pot fer i ha de fer la CCMA és que es distribueixi aquest senyal televisiu en el territori d’aquelles comarques’.

‘Hi ha una amenaça’, ha admès Sàez. En aquest sentit, ha declarat que ‘des de l’any 85 els repetidors funcionen perquè hi va haver unes entitats culturals que han actuat en un règim de tolerància respecte el Consell Superior de l’Audiovisual Francès, que ha considerat que aquestes eren unes emissions que no tenien caràcter comercial’.

‘La informació és una mica confosa’, ha dit Sáez, al temps que ha recalcat que ‘s’ha clausurat un repetidor privat que entre les senyals que difonia hi havia el de TVC’. ‘El CSA ha suprimit aquests emissions, però aquest consell va fet constar que amb les emissions de TVC no hi tenia cap problema’, ha afegit.

L’estat francès, a través de l’Agència Nacional de Freqüències (ANF), va desactivar el passat 29 de febrer, un repetidor que permetia veure els quatre canals públics de Televisió de Catalunya en TDT a Perpinyà i altres municipis de la plana del Rosselló i el Baix Vallespir, a la Catalunya del Nord. El repetidor es va instal·lar el juliol del 2008 de forma irregular a la zona de Puig Neulós, sense la consideració de la directriu europea Televisió Sense Fronteres 1989 –regulació per la lliure circulació de serveis- ni el consentiment de cap institució catalana. L’ANF ho va desactivar el passat 19 de febrer.