Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Govern intercedeix perquè TVC pugui emetre en digital a la Catalunya del Nord

|

- Publicitat -

En la Comissió de Control de l’Actuació de la CCMA, Sáez ha dit que la Corporació ha col·laborat amb entitats de la Catalunya del Nord que van promoure la instal·lació de repetidors per difondre el senyal de TVC i la col·laboració que pot fer i ha de fer la CCMA és que es distribueixi aquest senyal televisiu en el territori d’aquelles comarques’.

‘Hi ha una amenaça’, ha admès Sàez. En aquest sentit, ha declarat que ‘des de l’any 85 els repetidors funcionen perquè hi va haver unes entitats culturals que han actuat en un règim de tolerància respecte el Consell Superior de l’Audiovisual Francès, que ha considerat que aquestes eren unes emissions que no tenien caràcter comercial’.

Publicitat

‘La informació és una mica confosa’, ha dit Sáez, al temps que ha recalcat que ‘s’ha clausurat un repetidor privat que entre les senyals que difonia hi havia el de TVC’. ‘El CSA ha suprimit aquests emissions, però aquest consell va fet constar que amb les emissions de TVC no hi tenia cap problema’, ha afegit.

L’estat francès, a través de l’Agència Nacional de Freqüències (ANF), va desactivar el passat 29 de febrer, un repetidor que permetia veure els quatre canals públics de Televisió de Catalunya en TDT a Perpinyà i altres municipis de la plana del Rosselló i el Baix Vallespir, a la Catalunya del Nord. El repetidor es va instal·lar el juliol del 2008 de forma irregular a la zona de Puig Neulós, sense la consideració de la directriu europea Televisió Sense Fronteres 1989 –regulació per la lliure circulació de serveis- ni el consentiment de cap institució catalana. L’ANF ho va desactivar el passat 19 de febrer.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut