Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

La solució del Govern espanyol per a les ONG catalanes, només per aquest any

El Govern espanyol ha anunciat aquest dimarts que, finalment, les ONG catalanes podran optar al 0,7% de l’IRPF obtingut de les declaracions que el destinin a finalitats socials, però es tracta d’una mesura vàlida només per a aquest any tal i com ja va advertir el diari Público. La ministra d’Educació, Polítiques Socials i Esport, Mercedes Cabreraha dit que es tracta d’una mesura ‘transitòria’ i ha assegurat que el model anterior es manté per aquest any perquè les ONG locals i autonòmiques no han tingut temps a associar-se amb ONG d’altres territoris perquè es puguin considerar així estatals. L’any que ve el model serà el nou i les ONG catalanes tornaran a quedar fora de les subvencions sinó presenten els projectes de manera conjunta amb ONG d’altres territoris.

Redacció
Redacció 03/03/2009

La decisió del Govern espanyol d’excloure les ONG que no tinguin àmbit estatal o que actuin en més d’una comunitat autònoma del 0,7% de l’IRPF va motivar el rebuig entre les ONG i els partits catalans. Aquesta setmana les ONG catalanes han fet un front comú per demanar que Catalunya rebi entre 37 i 53 milions d’euros de la recaptació del 0,7% de l’impost de l’IRPF.

Aquesta setmana les ONG catalanes han fet un front comú per demanar que Catalunya rebi entre 37 i 53 milions d’euros de la recaptació del 0,7% de l’impost de l’IRPF. Segons el president de la Taula del Tercer Sector Social, Carles Barba, Catalunya hauria de rebre entre 37 i 53 milions d’euros que és la quantitat que li pertoca a Catalunya en funció de la seva població i del seu índex de pobresa. El president ha recordat que els catalans són els ciutadans de l’Estat que més marquen la casella del 0,7%, però en canvi les subvencions són menors que en territoris com Extremadura.

Segons informa el 3cat24.cat aquest any l’Estat espanyol repartirà 190 milions d’euros a ONG a partir de l’assignació econòmica de la casella de l’IRPF, i si l’ordre ministerial hagués tirat endavant hauria exclòs el 40% de les més de 300 ONG catalanes que l’any passat van sol·licitar aquesta ajuda.