Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El govern espanyol porta al TC les estructures d’Estat

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres presentar un recurs d'inconstitucionalitat contra la llei catalana que regula la creació d'estructures d'Estat. L'executiu ha demanat que s'apliqui la Constitució i que tots els articles impugnats quedin suspesos des del mateix moment en què el Tribunal Constitucional accepti a tràmit el recurs. Entre altres, el recurs afecta el pla director de l'Administració Tributària de Catalunya i la Seguretat Social pròpia.

Redacció
Redacció 12/06/2015

Durant la roda de premsa posterior al consell de ministres, la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que la norma és “inconstitucional” perquè preveuen que en cas de separació la Generalitat assumeixi funcions “pròpies de l'Estat”, és a dir, que parteixen “del supòsit inconstitucional d'una separació unilateral de Catalunya de l'Estat espanyol”.

A més ha recordat que el Consell de Garanties va “advertir de l'existència de vicis d'inconstitucionalitat”. L'executiu espanyol presentarà el recurs abans que expiri el termini establert, cosa que passa el 15 de juny.