Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El govern espanyol obliga les autonomies i els ajuntaments a retallar el 5% del sou dels treballadors públics

El govern espanyol ha aprovat aquest dijous un decret llei amb les mesures urgents per reduir el dèficit públic. Entre aquestes mesures s’hi inclou una reducció del sou dels funcionaris i el personal laboral que anirà entre el 0,56% i el 7%, amb una mitjana del 5%. El decret espanyol també afectarà el personal dels governs autonòmics i locals, tot i que ha remarcat que hauran de ser aquests executius que fixin els diferents llindars. Tot i les declaracions del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el Consell de Ministres espanyol no ha abordat la hipotètica apujada d’impostos a les rendes més altes.

Redacció
Redacció 21/05/2010

El govern espanyol ha exclòs del decret les empreses públiques i ha confirmat una rebaixa de sou del 15% dels membres del govern i entre un 8 i un 10% per a alts càrrecs. De la Vega ha dit que les mesures no han estat una ‘decisió fàcil’, però que són ‘necessàries’.

La ministra d’Economia, Elena Salgado, ha explicat aquest dijous que la mesura que podria estar preparant el govern espanyol per apujar els impostos a les rendes més altes no s’ha tractat al Consell de Ministres d’aquest dijous. El que sí que ha dit és que la mesura ‘en tot cas serà temporal i es decidirà al moment oportú’ amb l’objectiu que hi hagi ‘esforç i solidaritat per part de les persones que més tenen’. El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar el dimecres que les rendes altes, mitjançant uns impostos específics, haurien de col·laborar a reduir el dèficit, tot i que no va voler concretar-ne res mes.