Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El govern espanyol no dissimula ni un pèl a l’hora de tornar els favors

En funcions o no, el govern espanyol ja no dissimula ni un pèl la manera amb que retorna els favors als seus afins. És el cas escandalós d'un ministre de Panamà encarregat de les tasques de remodelació i manteniment del Canal de Panamà, que finalment va caure a mans d'una empresa espanyola, Sacyr amb penoses i conegudes conseqüències. 

Redacció
Redacció 25/05/2016
El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat aquest dissabte dues noves condecoracions: la Gran Cruz del Mérito Civil a Roberto Roy, ministre d'Afers del Canal a Panamà, i també a Adriano Marquès de Magallanes, exdiputat del PP per Galícia.
 
De manera descarada, doncs, Roberto Roy es penja una medalla que, segons la seva regulació, es concedeix a proposta del ministre d'Afers Exteriors per premiar “els serveis extraordinaris dels ciutadans espanyols estrangers en el bé de la Nació”.
 
Un guardó que l'ha aprovat l'últim Consell de Ministres, poques setmanes abans de la inauguració de l'ampliació del Canal de Panamà, duta a terme per l'empresa espanyola Sacyr i carregada de polèmica pels seus múltiples sobrecostos i retards.

També és força escandalós que un ministre de Panamà, país en el punt de mira internacional pels afers d'evasió d'impostos on han sortit noms a tort de polítics, famosos i esportistes pel cas anomenat 'Papers de Panamà', rebi un guardó institucional espanyol.