Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El Govern espanyol modificarà els rètols indicatius d’una platja de Sant Feliu de Guíxols, que eren només en castellà

La retolació en castellà dels cartells indicatius del camí de ronda de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) a la platja de Sant Pol “es deu a un error”. Segons assegura l’executiu espanyol en una resposta parlamentària, retolar tan sols en castellà “va ser un error que no es va detectar en l’aprovació del projecte ni en el procés d’informació pública”. Els cartells tan sols en castellà vulneren les lleis en matèria de cooficialitat lingüística i és per això que segons comunica el govern espanyol “s’ha procedit a la retirada dels cartells i s’estan reinstal·lant conforme a la normativa vigent”.

Redacció 18/06/2007

El Ministeri de Medi Ambient competent en matèria de platges ha reconegut l’error que es va produir en retolar tan sols en castellà els cartells indicatius del camí de ronda de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) a la platja de Sant Pol i els modificarà.

El diputat de Convergència i Unió per Girona, Jordi Xuclà, en una pregunta parlamentària escrita qüestionava al Govern espanyol el motiu de la decisió de Medi Ambient de no escriure els cartells en català. L’executiu espanyol li va respondre que “es devia a un error”. Aquesta equivocació “no es va detectar en l’aprovació del projecte ni en el procés d’informació pública davant dels diferents organismes oficials”, informen des del Govern espanyol.

Les indicacions que només s’expressen en castellà vulneren la normativa vigent en matèria de cooficialitat lingüística. Per aquest motiu i en compliment de la legalitat l’executiu espanyol informa que “s’ha procedit a la retirada dels cartells i s’estan reeinstalant conforme a la normativa vigent”.