Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El govern espanyol fa efectiu el traspàs de l’Hospital Clínic de Barcelona a la Generalitat

L’estat espanyol ha materialitzat aquest dimecres el traspàs de l’Hospital Clínic de Barcelona a la Generalitat, gràcies a un acord entre les dues administracions que ha tingut un procés de tres anys per diferències en relació al deute històric d’aquesta institució sanitària. Finalment, el traspàs s’ha tancat amb una aportació de l’estat espanyol de 110 milions d’euros per pagar deutes del centre, sense tenir en compte el deute històric de la Seguretat Social, que està en moratòria, com el d’altres centres hospitalaris. L’acord també preveu que el govern espanyol continuï present en la gestió de l’hospital amb una inversió anual de 75 milions d’euros per al fons de suficiència, mentre que la resta del pressupost del centre, que el 2007 ha estat de 360 milions d’euros, serà finançat per la Generalitat.

Redacció 09/01/2008

La consellera de Salut, Marina Geli, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel, s’han mostrat molt satisfets de l’acord entre les dues administracions per tancar el traspàs d’un dels hospitals més importants de Catalunya i de l’estat espanyol, que durant cent anys ha estat gestionat des de Madrid.

Després de l’acte de constitució del nou consorci de gestió de l’hospital, que comptarà amb 21 membres, tres dels quals seran designats pel govern espanyol, la consellera de Salut ha explicat que la gestió catalana comença amb un important pla d’inversions de 325 milions d’euros en els pròxims quatre anys.