Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Govern espanyol es compromet a resoldre en sis mesos els problemes de reciprocitat al País Valencià

|

- Publicitat -

‘Això significa que els dos principals partits implicats en el conflicte -en tant que formen part del govern espanyol, el PSOE, i el govern valencià, el PP- agafen el compromís de resoldre-ho’, ha manifestat Vilajoana. qui ha valorat valorat ‘molt positivament’ l’adopció per unanimitat de l’acord.

El senador convergent, a més, ha destacat el fet que l’aprovació de la moció ‘demostra, que el govern assumeix la seva responsabilitat central en resoldre aquest tema, ja que reconeix que és competència estatal la gestió, control i inspecció dels canals de TDT’. ‘No hem d’oblidar que va ser el ministre Montilla qui va provocar l’inici d’aquest conflicte’, ha afegit.

Publicitat

En aquesta línia, ha recordat que l’aleshores Ministre d’Indústria espanyol, José Montilla, ‘va demanar en el seu moment a l’Acció Cultural del País Valencià que TV3 i C-33 deixés d’emetre pels canals per on ho feia i els va cedir a La Sexta’. A canvi d’això, apunta Vilajoana li va a cedir els canals digitals pels quals havia d’emetre i que tants problemes li ha generat.

Per al grup parlamentari Català al Senat, la moció aprovada inclou també el compromís del govern estatal de buscar mecanismes per resoldre els conflictes jurídics que tot plegat ha generat. Entre ells, i de manera especial, en destaca les multes que se li han imposat a Acció Cultural del País Valencià.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut