Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Govern espanyol es compromet a resoldre en sis mesos els problemes de reciprocitat al País Valencià

Finalment els esforços dels grups catalans a Madrid han aconseguit que PSOE i PP es posin d’acord per resoldre, en el termini de sis mesos, el conflicte per les emissions de TV3 i C-33 al País Valencià. La moció demanant-ho, presentada pel portaveu de CiU, Jordi Vilajoana, ha estat aprovada per unanimitat. D’acord amb el text, el Govern espanyol, com a responsable de la concessió, control i inspecció dels canals de TDT, adoptarà les mesures i acords necessaris per fer possible les emissions de TVC al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya, ‘d’acord amb el principi de reciprocitat’. De la mateixa manera, el Govern espanyol es compromet a resoldre els conflictes jurídics generats aquests darrers mesos, concretament les multes imposades a ACPV arran de la persecució de les seves emissions.

Redacció
Redacció 12/02/2009

‘Això significa que els dos principals partits implicats en el conflicte -en tant que formen part del govern espanyol, el PSOE, i el govern valencià, el PP- agafen el compromís de resoldre-ho’, ha manifestat Vilajoana. qui ha valorat valorat ‘molt positivament’ l’adopció per unanimitat de l’acord.

El senador convergent, a més, ha destacat el fet que l’aprovació de la moció ‘demostra, que el govern assumeix la seva responsabilitat central en resoldre aquest tema, ja que reconeix que és competència estatal la gestió, control i inspecció dels canals de TDT’. ‘No hem d’oblidar que va ser el ministre Montilla qui va provocar l’inici d’aquest conflicte’, ha afegit.

En aquesta línia, ha recordat que l’aleshores Ministre d’Indústria espanyol, José Montilla, ‘va demanar en el seu moment a l’Acció Cultural del País Valencià que TV3 i C-33 deixés d’emetre pels canals per on ho feia i els va cedir a La Sexta’. A canvi d’això, apunta Vilajoana li va a cedir els canals digitals pels quals havia d’emetre i que tants problemes li ha generat.

Per al grup parlamentari Català al Senat, la moció aprovada inclou també el compromís del govern estatal de buscar mecanismes per resoldre els conflictes jurídics que tot plegat ha generat. Entre ells, i de manera especial, en destaca les multes que se li han imposat a Acció Cultural del País Valencià.