Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

El govern espanyol engreixa el CNI

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha anunciat en el ple del Congrés la posada en marxa d'un nou pla estratègic del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) per adequar-lo “als reptes presents i futurs”, perquè “la seguretat és una qüestió d'Estat”. Segons informa l’ACN, l’exercici  2016 el CNI rebrà 240 MEUR, un 7,7% (17 MEUR) més que a l'any anterior. El pla implica sumar als serveis d'intel·ligència espanyols 125 efectius en la primera fase del projecte.

Redacció
Redacció 15/09/2015

La independència, un desafiament global

Durant la seva compareixença a la cambra per defensar les partides dels pressupostos generals de l'Estat que afecten al seu ministeri, Sáenz de Santamaría ha apuntat que el CNI rebrà aquests 17 milions addicionals “en un moment en que la nostra seguretat precisa d'un reforçament imprescindible davant desafiaments globals”. Sáenz de Santamaría ha citat explícitament el “terrorisme internacional”, el “cibertorrorisme” i “les noves formes d'intel·ligència amb un component marcadament econòmic”.

El CNI està al servei de l’Estat i no del govern espanyol, diu Santamaría

Segons ha assegurat, la missió del CNI “és facilitar a l'Estat, que no al govern, els elements de judici necessaris per fonamentar les seves decisions estratègiques” perquè “el Món exigeix al centre noves maneres de fer intel·ligència” per “afrontar els riscs que afecten la seguretat i els interessos dels espanyols de la millor manera possible”.

Un bonic discurs que contradiuen els fets

“Convindran amb mi que la seguretat és una qüestió d'Estat, perquè les societats lliures que emparem i respectem els drets fonamentals necessitem ser societats segures, perquè la llibertat i la seguretat constitueixen els principis fonamentals de la democràcia i junts tenim el deure de preservar-les”, ha sentenciat.

Relacionats