Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El govern espanyol critica que hi hagi territoris que dediquin la ‘solidaritat’ a conceptes que no són serveis bàsics

El secretari d’Estat d’Assumptes Constitucionals i Parlamentaris espanyol, Francisco Camaño, ha considerat ‘injust’ per a territoris com Catalunya, les Illes Balears o Madrid, que els ‘diners de la solidaritat’ es puguin dedicar per part d’altres CCAA ‘no a atendre els serveis bàsics dels ciutadans’, com a educació i sanitat, sinó a altres despeses, com ‘la creació de grans espais culturals’ o ‘tenir unes fantàstiques festes de la patrona’. ‘Abans s’haurà de tenir una sanitat o una educació’, ha dit Camaño.

El secretari d’Estat, que va ser un dels negociadors de l’Estatut, considera que ‘això no és correcte dins d’un sistema de comunitats autònomes’.

Redacció
Redacció 04/11/2008

De fet, Camaño ha lamentat que s’hagi criticat la clàusula que hi ha a l’Estatut que advoca per limitar la solidaritat als serveis bàsics, ja que considera que aquesta és ‘una necessitat del sistema’. Aquesta és una posició que també manté el Govern de la Generalitat en la negociació del finançament. Caamaño no està en aquests moments de forma directa en aquesta negociació, tot i que sí va ser un dels protagonistes de la de l’Estatut.

El secretari d’Estat també creu que ‘s’ha d’obrir la porta a un espai fiscal propi per a les CCAA més clar’, però també ‘a una responsabilitat’ dels territoris.