Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El govern espanyol acumula prop de 3.500 preguntes sense respondre

La política espanyola viu un dels seus moments més surrealistes des de la fi de la dictadura. Els pactes per formar govern segueixen encallats i tot apunta a unes noves eleccions. La rebequeria del Partit Popular, que s'ha vist exclòs dels primers intents d'acords, s'ha traduït a negar-se que el seu govern en funcions passi per control parlamentari rutinari, al·legant que aquest nou Parlament no és el que el va investir. Això ha provocat que prop de 3.500 preguntes s'hagin quedat sense respondre entre el Senat i Congrés. 

Redacció
Redacció 22/03/2016
Segons Publico.es, fins al passat dimarts dia 15,  hi ha 3.415 preguntes de diputats i senadors que han estat registrades, qualificades, i, per tant, acceptades, per les meses de les dues cambres. Cap d'elles obtindrà la resposta per escrit del Govern de Rajoy, tal com estableixen els reglaments de les dues institucions.
 
Aquest és un dels mecanismes més habituals que fan servir els parlamentaris per exigir explicacions als diferents departaments ministerials sobre aspectes molt concrets de la seva gestió, generalment relacionada amb les respectives circumscripcions dels diputats i dels senadors.

#MarcaEspanya total

Davant aquesta situació, la setmana passada, el president del Congreso, Patxi López, va amenaçar a través d'una carta amb portar Rajoy al Tribunal Constitucional si finalment no accepta les sessions de control. Davant la negativa tot apunta que el conflicte polític acabarà als jutjats demostrant, un cop més, la qualitat de la democràcia a Espanya.