Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Govern en ple i l’Ajuntament de Barcelona guarden un minut de silenci a la plaça Sant Jaume

El president de la Generalitat, José Montilla, tots els consellers del Govern i membres del consistori de Barcelona, encapçalat per l’alcalde, Jordi Hereu, han dedicat avui un minut de silenci a la plaça Sant Jaume a les víctimes de l’atemptat d’ahir al Iemen, entre els quals hi ha quatre catalans i dos bascos. També ha participat en aquest minut de silenci el delegat del Govern a Catalunya, Joan Rangel. Per a Montilla aquest  atemptat “posa en evidència la necessitat de la unitat dels demòcrates contra el terrorisme” tant a Espanya com a la resta del món.

Redacció
Redacció 03/07/2007

Montilla i els consellers han interromput la seva reunió setmanal del Consell Executiu, que es fa cada dimarts al Palau de la Generalitat, per fer aquest minut de silenci. També els regidors de l’Ajuntament, que estaven celebrant un ple municipal, han sortit del consistori per recordar les víctimes.

El president de la Generalitat ha expressat el condol als familiars de les víctimes i ha considerat que aquest atemptat “posa en evidència la necessitat de la unitat dels demòcrates contra el terrorisme” tant a Espanya com a la resta del món.

Ha subratllat que cal incentivar també la cooperació internacional, perquè “és fonamental per lluitar contra un fenomen com és el terrorisme global”. Montilla ha manifestat també el seu “rebuig cap a qualsevol mena de violència vingui d’on vingui i es faci on es faci” i ha apostat “per la pau i la llibertat dels pobles” del Govern.

Per part de l’Ajuntament, han acudit al minut de silenci, a més de l’alcalde Jordi Hereu (PSC), representants de tots els grups municipals, entre els quals hi havia Xavier Trias (CiU), Jordi Portabella (ERC), Ricard Gomà (ICV-EUIA) i Alberto Fernández Díaz (PP). A la concentració també ha assistit el vicepresident de l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT), Roberto Manrique.