Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

El Govern eliminarà la recepció de Sant Jordi a Pedralbes i la tornarà a fer al Palau de la Generalitat

El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dijous que el Govern mantindrà els actes de la Diada tot i les polítiques d’austeritat, ja que ‘la festa de l’11 de setembre s’ha de celebrar com correspon’. Les retallades pressupostàries sí afectaran, en canvi, la recepció institucional de Sant Jordi, que tornarà al Palau de la Generalitat després que en els últims anys s’hagi fet al Palau de Pedralbes. En declaracions a RAC1, Homs ha recordat que, mentre la recepció de Sant Jordi era un acte amb invitació, la celebració de l’11 de setembre és ‘oberta a tothom’ i que aquesta última es ‘prioritza’. El Govern ja ha encarregat a Joan Ollé que faci una proposta.

Redacció
Redacció 03/03/2011

Homs ha garantit que l’11 de setembre se celebrarà ‘com correspon’, ja que ‘és la Diada Nacional de Catalunya’. Durant els anys del tripartit, es van fer canvis en la celebració de la Diada i es va instaurar un acte institucional al Parc de la Ciutadella, amb actuacions musicals i un homenatge a la senyera, entre d’altres aspectes.

El portaveu del Govern ha explicat que ha encarregat al director de teatre Joan Ollé que faci una proposta i no ha volgut donar més detalls sobre com serà l’acte. Ollé ja ha dissenyat actes de la Diada en anys anteriors. Homs ha remarcat que es va fer aquest encàrrec abans del suggeriment de l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, de fer els actes de la Diada a les quatre columnes de Puig i Cadafalch recentment recuperades a Montjuïc.

El portaveu del Govern ha assegurat que s’ha pres aquesta decisió amb l’objectiu de ‘no perdre l’horitzó i prioritzar’ tot i les retallades pressupostàries. Així, es mantindrà l’acte de la Diada a diferència del de Sant Jordi, que sí es veurà afectat per l’austeritat imposada per Mas. ‘Sant Jordi s’ha de constrènyer i molt’, ha assegurat, tot eliminant la recepció de Pedralbes.

Homs ha explicat que l’acte de Sant Jordi es tornarà a fer al Palau de la Generalitat i ha remarcat ‘l’avantatge’ que el 23 d’abril coincideixi aquest any amb la Setmana Santa, ja que això fa ‘fàcil que hi hagi menys concurrència’. ‘No hi ha mal que per bé no vingui’, ha dit, tot celebrant una ‘coincidència feliç pel calendari’.

Durant l’època de Jordi Pujol, la recepció institucional de Sant Jordi es feia al Palau de la Generalitat, però Pasqual Maragall la va traslladar al Palau de Pedralbes, un fet que José Montilla va mantenir. Ara, Mas ha decidit tornar al Palau de la Generalitat i que aquesta celebració es vegi afectada per les mesures d’austeritat. ‘Prioritzarem una i no l’altra des del punt de vista de la despesa’, ha assegurat Homs, tot i que ‘no vol dir que totes dues no se celebrin amb la dignitat que correspon’.