Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Govern descarta eliminar la publicitat a TV3 alhora que aposta per ‘aprimar’ la CCMA

TV3 continuarà emetent anuncis però veurà reduïda la seva plantilla de professionals. Així ho ha afirmat aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs, que ha descartat completament l’eliminació de la publicitat en la televisió pública catalana i ha apostat per canviar la Llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per aprimar l’estructura de l’ens. El portaveu convergent ha dit que no hi haurà res que escapi de les necessàries retallades, i ha recordat que els treballadors de la CCMA encara no n’han patit cap. En roda de premsa, ha subratllat la importància de TV3 per a un govern nacionalista com el de CiU, i ha assegurat que el propòsit de la Generalitat és tenir una televisió pública ‘potent, de primer nivell i competitiva’. Per aquest motiu Homs ha celebrat l’acord perquè s’emeti la Lliga de Campions, que donarà audiència i també ingressos per publicitat.

Redacció
Redacció 23/02/2011

El portaveu del govern català ha equiparat la importància de la televisió pública amb el d’algunes conselleries com Sanitat o Economia, i ha considerat que tenir una televisió pública ‘potent, de primer nivell i competitiva’ és fonamental per un govern nacionalista com el de CiU. Homs ha descartat també l’eliminació dels anuncis a TV3, i ha apuntat que el país no es pot permetre que ‘s’afebleixi’ la televisió pública. ‘Hi ha d’altres governs d’altre comunitats que com que ja veuen els seus interessos reflectits en les televisions privades s’ho miren d’una altra manera’, ha afegit.

La Corporació també passarà pel sedàs dels retalls
D’altra banda, Homs ha indicat que no hi ha res que escapi del context de retallades que cal portar a terme, i ‘caldrà prendre mesures d’aprimament de l’estructura’ de la CCMA, en la mateixa línia que passarà en altres corporacions públiques. Per fer-ho, ha apuntat, caldrà canviar la Llei de l’ens al Parlament. Ha apuntat que les tisorades no afectaran igual a tothom, però ha recordat que els treballadors de la Corporació no n’han patit cap encara perquè van entrar dins del còmput d’excepcions del decret de retallada pública que va aprovar el govern espanyol.