Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Govern d’Equador assumeix la defensa de la menor agredida als FGC

El fet que l’agressió hagi estat enregistrada per una càmera de seguretat dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya  (FGC) i que aquest vídeo s’hagi fet públic als mitjans de comunicació ha causat una reacció del tot inesperable des de les institucions d’Equador. El ple del Congrés d’aquest país llatinoamericà tractarà demà una resolució de condemna a l’agressió soferta per una menor equatoriana en un tren de Barcelona, segons ha informat avui, en un comunicat, el gabinet de Comunicació del Parlament.

Redacció
Redacció 24/10/2007

El president d’Equador, Rafael Correa, va trucar ahir per telèfon a casa de l’agredida i va parlar amb la seva germana gran. Correa va oferir a la família la seva solidaritat i l’ajuda del Govern. Està prevista per a avui que la ministra d’Exteriors d’Equador, María Fernanda Garcés i l’ambaixador d’Equador a l’Estat espanyol, Nicolás José Issa Obando, visitin a la menor agredida. La ministra ha assenyalat que ‘a petició del president Correa’ s’ocuparà ‘personalment’ de les gestions legals del cas, perquè volen que sigui un ‘cas exemplificador’.

L’agressor, Sergi Xavier M.M, de 21 anys, en llibertat amb càrrecs, va reconèixer ahir els fets i va adduir que anava ‘molt borratxo’, cosa que ha negat la menor. Quan gairebé han transcorregut vint dies de l’agressió, la jove equatoriana encara no s’atreveix a sortir al carrer.

La comunitat equatoriana es manifestarà demà a Barcelona per a condemnar l’agressió. La convocatòria tindrà lloc a la cèntrica plaça de Sant Jaume davant de l’edifici del govern regional a les set de la tarda, segons va dir ahir el Cònsol General d’Equador a Barcelona, Freddy Arellano Ruiz. Cancelleries d’altres països llatinoamericans amb importants contingents de ciutadans a Espanya, així com desenes d’organitzacions no governamentals, entre altres SOS Racisme, han expressat la seva solidaritat amb la jove agredida i han expressat el seu temor que fets similars es tornin a produir.