Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Govern d’Entesa tanca el primer any amb balanç positiu

PSC, ERC i ICV-EUiA han fet un balanç positiu d’aquest primer any i han emplaçat al Govern d’Entesa seguir treballant amb les comissions que estan constituïdes per trobar una resposta comuna al Quart Cinturó i a la MAT. Després de la reunió que han mantingut al Parlament els representants d’aquests partits, han fet aquestes declaracions després que es donés a conèixer el principi d’acord entre Espanya i França respecte la connexió de la línea de MAT per la Jonquera i el Pertús. Així mateix, han volgut deixar clar que els resultats de les eleccions espanyoles no afectarà al Govern d’Entesa.

Redacció 10/01/2008

La reunió ha començat passades les cinc de la tarda i ha durat una hora i mitja. Els més puntuals han estat els representants del PSC José Zaragoza, Miquel Iceta i Isaías Taboas. Després de fer broma sobre el fet que estaven sols han arribar els dirigents d’ICV-EUiA Jaume Bosch, Jordi Miralles, Jordi Guillot i Joan Boada. Els últims ha arribar han estat els dirigents d’ERC Joan Ridao, Xavier Vendrell i Rafael Niubó. L’ambient en els moments previs a la reunió ha estat molt distès.

De fet, Guillot, durant la compareixença, ha declarat que els tres partits comparteixen un balanç positiu d’aquest any del nou Govern d’Entesa ‘perquè s’han desplegat polítiques socials, medioambientals i nacionals per resoldre els problemes de Catalunya’. Tot i això, els grups s’han emplaçat a ‘millorar la coordinació’ entre ells.

Durant la trobada els socis del Govern han parlat de cinc prioritats, tal i com ha explicat Guillot: un executiu estable; emfatitzar el perfil social; avançar en tot el que afecta a les infraestructures; seguir treballant amb les comissions que estan constituïdes per trobar una resposta comuna al Quart Cinturó i a la MAT; seguir amb la lògica d’exigència estatutària i un nou model de finançament; i emplaçar al Govern a declarar 2008 l’any de l’educació. El vicesecretari general de coordinació interna i acció electoral d’ERC, Xavier Vendrell, ha ressaltat que ‘més de 300 accions previstes pel Govern estan ja en marxa, un 82%’.

Vendrell també ha declarat que és previsible que hi hagi molt aviat una proposta comuna ‘les pròximes setmanes’ pel que fa al tema de la infraestructura que ha d’unir i millorar el Quart Cinturó. Així mateix, ha afirmat que els partits del Govern ‘incrementarem les converses per trobar una posició comuna’ sobre el tema de la MAT. I més encara després de que s’hagi donat a conèixer del preacord entre els estats espanyol i francès.

Els representats de l’executiu català també han fet referència a la proximitat de les eleccions espanyoles, però han estat taxatius en el moment de deixar clar que això no afectarà al Govern d’Entesa. ‘El Govern continuarà amb la seva bona tasca a pesar del resultat dels comicis’, ha manifestat Vendrell. En la mateixa línia, s’ha referit el secretari d’Organització, José Zaragoza, qui ha destacat que els comicis no afectaran el Govern.