Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Govern del Quebec i el de Catalunya intercanvien experiències en matèria d’acolliment lingüístic

Els dies 28, 29 i 30 d’octubre, Jacques Leroux, director de Polítiques, Programes i Promoció de la Francesització del Ministeri d’Immigració i Comunitats Culturals del Govern del Québec va ser a Catalunya per tal de reunir-se amb representants de la Secretaria de Política Lingüística i del Consorci per a la Normalització Lingüística amb l’objectiu de donar forma a un projecte de col·laboració per compartir experiències d’acolliment lingüístic.

Redacció
Redacció 08/11/2008

L’objectiu específic de la visita era conèixer les pràctiques catalanes per a l’acolliment lingüístic de persones adultes immigrants, així com donar a conèixer els treballs del Quebec en aquest terreny, per establir finalment les línies de col·laboració futures.

El projecte anomenat ‘Quebec-Catalunya, reptes comuns d’acolliment lingüístic’ s’emmarca en el Vè Comitè Mixt Quebec-Catalunya 2008-2010 dels dos governs. La iniciativa parteix de la certesa que els reptes d’immigració a Catalunya i al Quebec tenen moltes característiques comunes i que compartir les experiències i les bones pràctiques en ensenyament de la llengua d’acollida serà profitós per les dues bandes.